Siirry sisältöön
lukio2

olen jo kahden vuoden aikana yrittännyt päästä tästä asiasta pois , mutta se tulee aina välillä hyvin raskaasti esille . elikkä ajattelen asioita niin paljon että teen siitä isomman ja pelkään että tulen hulluksi tai saan mielenterveys ongelman, pelkään ettei minua voi auttaa tai parantaa.haluan kovasti apua,auttakaa kiitos

Nimetön

Mulla on ollu ihan sama ongelma, teen kärpäsestä härkäsen ja mietin kauheesti kaikkia asioita. Nyt oon kuitenkin pääsemässä siitä eroon, oon ollut terapiassa ehkä puol vuotta.

Suosittelen sullekin jotain ammattiauttajaa. Sain ite lähetteen koulupsykologilta, ja mulla todettiin keskivaikea masennus, mutta nyt mulla ei oo enää masennusta.

Ihan varmasti sua voidaan auttaa ja voit parantua!!! :)

Jaksamista!

tilulii

Itselläni ollut sama ongelma, ajattelen liikaa asioita, varsinkin iltaisin. Minä pelkään enimmäkseen yhtäkkisiä sairauskohtauksia jotka johtavat kuolemaan. Siksi tarkkailenkin todella paljon esim. sydämeni tuntemuksia ja huimauksia tms.

Nyt olen päässyt juttelemaan psykologille. Se on helpottanut hieman, mutta suurin apu itselleni on ollut unilääkkeistä. Iltaisin ajatukset eivät niin herkästi kerkeä eksyä kurjiin asioihin ja päivällä ajatukset pysyvät helposti kurissa kun puuhailee aktiivisesti jotakin.

Sinullekin suosittelisin esim. koulukuraattorille juttelemista. Myös vanhemmille kertominen auttaa, ainakin minun kohdallani auttoi. He tukevat ja lohduttavat jos saan yhtäkkisen pelkokohtauksen.

Päivisin voit saada ajatukset pysymään kurissa esimerkiksi lenkkeilemällä (nyt talvisin hiihtelemällä), siivoamalla, kavereiden kanssa hengailulla ja jos energiaa ei ole, voit vaikka katsoa jotakin elokuvaa.

Jos soitat jotain insturenttia, senkin soitteleminen voi auttaa. Vapaa-ajalle kannattaa myös hankkia joitakin harrastuksia, jotka vievät aikaa ja ajatuksia. Ne myös antavat otetta elämään, jolloin uskoisin hulluksi tulemisen pelon lievenevän.

Tsemppiä sinulle!
♥tilulii

Vastaa aiheeseen: Apua!!!!!

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top