Siirry sisältöön
Salainen tyyppi.

Mua ärsyttää kun aina pitää mennä niin ajoissa nukkumaan vaikka on kesä loma. Pitää mennä nukkumaan siihen aikaan kun olisi koulua.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Moikka!

Kiitos viestistäsi!

Ymmärrän, että se voi ärsyttää, jos kesälomalla pitää mennä nukkumaan samaan aikaan kuin koulun aikana. Nyt kesälomalla varmasti olisi monenlaista kivaa puuhaa, eikä heti malttaisi mennä nukkumaan. Vielä, kun on niin valoisaakin illalla, niin ei välttämättä edes tunnu siltä, että kello olisi paljon. Usein myös kesäloma-aamuina saattaa nukkua vähän pidempään kuin kouluaamuina.

Rajat voivat joskus ärsyttää ja tuntua epäreiluilta. Rajojen asettaminen tarkoittaa kuitenkin sitä, että aikuinen välittää. Aina on hyvä kuitenkin sanoa aikuiselle, jos jokin raja tuntuu itsestä väärältä ja haluaisi sopia asian eri tavalla. Joskus asioista voi sopia aikuisen kanssa ja joskus taas aikuisella voi olla perustelu sille, miksi jostakin rajasta ei jousteta.

Voisitko siis ottaa tämän asian puheeksi aikuisesi kanssa? Vai oletko kenties jo yrittänyt asiasta sanoa?

Jos muuten haluat jutella tästä asiasta lisää tai jostakin muusta asiasta, niin meille voi soittaa ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111). Nyt kesäloma-aikana puhelin päivystää joka ilta klo 17-20. Meillä on myös chat ja nettikirjepalvelu. Meille voi jutella ihan mistä tahansa asiasta luottamuksellisesti ja nimettömästi.

Mukavaa kesälomaa toivottaen,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Salainen tyyppi.

Voin yrittää puhua siitä vanhempien kansssa.

Vastaa aiheeseen: Ärsyttää

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top