Siirry sisältöön
kuutamo

Taas tää alkaa ärsyttää kaikki. Mun sisällä kiehuu ja mun tekis mieli hakata kaikki. Mun tekis mieli heittää toi lamppu tota ikkunaa päin ja kynttelikkö peiliä päin. Mun tekis mieli vaan huutaa ja karjua ja lyödä ja heittäytyä tosta ikkunasta alas. Mikä mua vaivaa

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei kuutamo,

Hienoa, että päätit tulla tuulettamaan tunteitasi tänne palstalle! Kuten itsekin toteat, sinua selvästi ärsyttää ja ottaa päähän ja yrität löytää keinoa purkaa sitä isoa ja voimakasta tunnetta mitä olet tuntenut.

Meistä jokainen kokee ärsytystä, vihaa, surua, suuttumusta ja pahaa mieltä. Ne ovat yhtä lailla tärkeitä ja luonnollisia tunteita, kuten ilo, riemu ja onnikin. Suuttumus ja ärtymys voi kertoa siitä, että jokin sinulle tärkeä asia ei toteudu tai muut eivät koe asiaa yhtä tärkeänä kuin sinä. Osaatko itse sanoa, mikä tai kuka sinua ärsyttää? Onko sattunut kenties jotain, mikä on saanut sinut vihaiseksi tai ärsyyntyneeksi? Pystyisitkö kertomaan tästä jollekin läheisellesi?

On täysin luonnollista pyrkiä purkamaan ja saamaan iso ja voimakas tunne ulos. Pohdit tavaroiden heittelyä, mutta usein se ei helpotakaan oloa vaan voi saada olon vielä kurjemmaksi. Voisiko esimerkiksi juoksulenkki, tyynyyn huutaminen, kaverin kanssa juttelu tai lempimusiikin kuuntelu auttaa? Erilaiset tunnekuohut ovat normaali osa elämää ja tuulettamalla omia tunteita turvallisesti pääsee pikkuhiljaa tunteen yli ja olosi rauhoittuu.

Mikäli haluat vielä jutella asiasta, voi aina soittaa meille Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111) tai kirjoittaa chattiin. Olemme joka päivä auki ja meille voit jutella mistä tahansa asiasta nimettömästi ja luottamuksella.

Aurinkoisia kevätpäiviä sinulle toivottaen,

Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: ärsyttää tää paska

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top