Siirry sisältöön
pilalla

Olen addiktoitunut runkkaamiseen. Latasin jo sen riippuvuus sovelluksen ja kahden tunnin kuluttua mulla ois tullut 11 päivää runkkaamatta. Luulin jo että tää päivä ois menny ihan hyvin ja varsinkin kun oon vähän kipee mutta ei tietenkään ärsyttää nyt kun en tiedä mikä minuun tuli. Miten pääsen yli tästä oksettavaa asiasta? Neuvoja?? Mua oksettaa ja ärsyttää tämä ja luulen että tää on ihan riippuvuus koska se on niin sairaan vaikeeta vaan olla tekemättä sitä ja olla ajattelematta sitä ja jos esim istun tai makaan vähän oudossa asennossa nii sit tulee vaan sellanen outo olo ja hyi että. Auttakaa nyt joku? Miten päästä Kokonaan irti runkkaamisesta.

Erityisen raskasta asiasta tekee sen että kun alotin nii en ees tienny mitä se meinaa tai että sille on oma nimi, runkata kaiken lisäksi mun uskonossa ei saa tehdä tätä niin sen jälkeen kun on sortunut on ihan kauhee olo ja tekis mieli vaan hypätä tosta ikkunasta pää edellä ja kuolla tonne. Joku vois sanoa että oon yli dramaattinen mutta oikeesti mun on pakko päästä eroon tästä.
Kiitos jos luit ja vastaat.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei pilalla,

Hienoa että päätit kirjoittaa ajatuksistasi tänne Nuortennettiin. Kerrot miettiväsi oletko mahdollisesti tullut riippuvaiseksi itsetyydytyksestä ja haluaisit päästä siitä eroon. Tärkeä on heti mainita, ettei itsetyydytyksessä ole mitään väärää eikä se ole asia, mistä pitäisi päästä eroon, ellet itse niin halua. Seksuaalioikeudet ja oman seksuaalisuuden toteuttaminen on meidän jokaisen perusoikeus ja siitä saa jokainen päättää itse muita kunnioittaen.

Itsetyydytys eli masturbointi on itsensä hyväilyä ja koskettelua, josta aiheutuu seksuaalista nautintoa ja mielihyvää. Se on täysin normaali ja luonnollinen osa ihmisen seksuaalisuutta, josta ei tarvitse tuntea minkäänlaista syyllisyyttä tai huonoa omaatuntoa. Nuoruuteen ja murrosikään kuuluu vaihe, kun kiinnostus omaa seksuaalisuutta ja omaa kehoa kohtaan herää. Tämä vaihe kuuluu jokaisen ihmisen kasvuun ja kehitykseen.

Pohdit lisäksi, voiko itsetyydytys muuttua riippuvuudeksi. On täysin normaalia itsetyydyttää vaikka monta kertaa päivässä, kunhan se ei ala haitata omaa arkea ja muita tekemisiä. Jonkun elämään itsetyydytys kuuluu jokapäiväisenä, toinen taas ei tee sitä ollenkaan. Molemmat ovat yhtä ok ja siitä jokainen saa päättää itse.

Jos sinusta kuitenkin tuntuu, että itsetyydytys vie tällä hetkellä paljon tilaa ja ajatuksia arjessasi ja haluaisit saada ajatukset välillä muualle, voit yrittää keksiä jonkin korvaavan tekemisen hetkiin, kun koet tarvetta itsetyydyttää. Mikä se kohdallasi voisi olla? Mitkä asiat tuottavat sinulle hyvää mieltä ja rentouttavat arjessa? Usein, kun jotain asiaa pyrkii kaikin puolin välttämään ja olemaan ajattelematta, pyörii se vielä enemmän mielessä ja ajatuksissa. Pikkuhiljaa kun löydät asian kanssa rauhan, löydät myös oman luonnollisen tapasi toteuttaa omaa seksuaalisuuttasi, kuuluu siihen itsetyydytys tai ei. Sitä kautta löydät myös tavan kunnioittaa itseäsi ja omia oikeuksiasi.

Tässä vielä linkki Nuortennetin sivulle, mikäli haluat lukea asiasta lisää! https://www.nuortennetti.fi/seksuaalisuus/itsetyydytys/

Kaikkea hyvää ja aurinkoista kevättä sinulle toivottaen,

Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: ärsyttää. tarviin neuvoa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top