Siirry sisältöön
minä4

Olen 13 vuotias poika, ja minun vanhempani ovat usein todella ärsyttäviä. He koko ajan huutavat minulle ja käskevät minua tekemään jotakin ihan typerää. Minua alkaa aina masentaa ja menen yksin huoneeseeni säkyyn makaamaan. Aina kun vanhempani tulevat töistä niin alan miettiä asioita mistä he saattavat taas valittaa. He käskevät minun tulla todella aikaisin kotiin ja mennä aikaisin nukkumaan. Onko se normaalia? Mitä voisin tehdä?

Kissa

Hei!
Voin tähän aiheeseen samaistua. Kerron ensin mun kokemuksen ja sitten, mitä kannattais ehkä tehä. Elikkäs siis, isäni on sellainen, jota saattaa ärsyttää pieninkin asia lattialla tai pöydällä, jos se ei sinne kuulu. Sitten se on tietenkin aina muiden vika. Hän kommentoi minun valvomista lomalla kahteentoista, mutta antaa veljeni valvoa siihen asti vapaasti. Myöhään nukkumisessa sama asia. Jos nukun myöhään, alan kuulemma laiskistua. Hän kertoo aina minulle, kuinka tätä ja toista asiaa tulisi tehdä, kun kerran aikaa on (lomalla ja viikonloppuisin), muutenhan ”tekemistä ei ole”. Aina ennen, kuin hän pääsee töistä (taas viikonloppuisin ja lomalla), tulee minulle kauhean ahdistava tunne, että nyt pitää niitä satoja asioita tehdä, mitä oli hän minulle luetellut. Kuitenkin hän aina luettelonsa lopussa valittaa ja ihmettelee, miksi hänen pitää niitä töitä meille luetella, kun osaamme kuulemma itsekin keksiä ja ajatella niitä. Itsekin usein itken kaiken tämän takia sängyssäni iltaisin.

Tuo mitä kerroit ei kylläkään ole yhtään normaalia. Suosittelisin ehdottomasti ensiksi koittamaan puhua tunteistasi ja taakastasi heille. Kuitenkin, jos he ovat samanlaisia, kuin isäni, ei heitä kauheana kiinnosta se. Isäni pitää kai vain laiskana, eikä tajua. En ole kauhean hyvä ehdottamaan asioita, mutta ehkä jos näistä tunteista mainitsisit joka päivä, ymmärtäisivät he jotain. Kannattaa painottaa uupumusta ja stressiä, jota he sinulle aiheuttavat. Kavereille ja ystäville puhuminen voi myös auttaa, ehkä heillä on joitain parempia ehdotuksia. Toivottavasti tämä auttoi, ja sait ehkä tunteen, ettet ole yksin tuollaisten vanhempien kanssa.

Juu.

Sama. Tai oikeestaan, oisit kiitollinen, että saat ees lähtee johonkin, mä en saa…

Vastaa aiheeseen: ärsyttävät vanhemmat

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top