Siirry sisältöön
Apina

Mun vanhemmat otti multa läppärin pois ja pitäiskö pelata salaa koska myn äiti pilaa mun elämän niin että ottaa välillä koneen pois mitä mun pitäisi tehdä

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei.

Kiitos viestistäsi. Ymmärrän, että sinusta tuntuu varmasti kurjalta, että vanhempasi ottivat sinulta läppärin pois. Olikohan sille jokin pätevä syy? Uskon, että salaa pelaaminen voi johtaa ennemminkin lisäriitoihin vanhempiesi kanssa, eikä se lisää luottamusta teidän välillenne.

Onkohan teillä kotona selvät pelisäännöt? Myös sinulla on oikeus ilmaista mielipiteesi (esimerkiksi kodin säännöistä) ja tunteesi kotona niin, että ne huomioidaan. Voisitko ehdottaa vanhemmillesi, että yhdessä miettisitte millaisia sääntöjä teillä olisi kotona? Näin myös sinä saisit olla mukana päättämässä kotinne asioista ja esimerkiksi siitä mistä syistä läppärisi otettaisiin sinulta pois tai jos jokin muu seuraamus olisi parempi.

Toivottavasti saatte tilanteen ratkaistua sinua miellyttävällä tavalla.

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Apina

Ongelma on myös se että nyt en voi olla kavereiden kanssa

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei taas!

Ikävä kuulla, ettet saa olla kavereittesi kanssa. Onkohan syynä tähän vallitseva koronatilanne ja sen rajoitukset vai jokin muu syy?

Ymmärrän, että kaverisi ovat sinulle tärkeitä, ja sinulla on oikeus olla heihin yhteydessä vaikka, ette voisikaan syystä tai toisesta tavata kasvotusten. Voisitko keskustella myös tästä vanhempiesi kanssa? Olisi tärkeää, että saisit kerrottua miltä sinusta tuntuu, sekä yhdessä voisitte miettiä miten kavereihin voisi pitää yhteyttä, jos ei heitä voi nähdä.

Muistathan, että jos haluat keskustella asiasta meidän päivystäjien kanssa, olet aina tervetullut soittamaan Lasten ja nuorten puhelimeen (116 111 eller på svenska 0800 96 116) tai vaikka kirjoittamaan kirjeen (MLL nettikirjepalvelu). Päivystäjämme voivat kanssasi pohtia tilannettasi ja siihen mahdollisia ratkaisuja.

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Ärsytys

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top