Siirry sisältöön
Sinkki 99

Moi. Tuntuu että olen ihan arvoton ihminen. Usein sosiaalisissa tilanteissa minua syrjitään. Olen myös masentunut.

MLL Ylläpito

Hei ”Sinkki 99”,

onpa kurja kuulla, että sinusta tuntuu arvottomalta. Se ei kuitenkaan ole totta, sillä jokainen ihminen on arvokas itsessään!

Jos koet, että esim. koulussa sinua syrjitään, niin kannustaisin sinua juttelemaan asiasta jollekin koulun aikuiselle. Syrjiminen on kiusaamisen muoto ja kaikenlainen kiusaaminen on väärin. Kouluterveydenhoitaja ja kuraattori ovat aikuisia, jotka ovat koulussa juuri sinua varten. Voisitko jutella kyseiselle luotettavalle aikuiselle myös masentuneisuuden tuntemuksistasi? Ansaitset voida hyvin ja saada apua ja tukea.

Jos sinusta tuntuu hankalalta aloittaa keskustelua aikuisen kanssa, voit käyttää apunasi Huoli puheeksi -lomaketta, joka löytyy täältä: https://mll-fi-bin.directo.fi/@Bin/18492f3bf9586e37da79198ac2f5f31b/1355730238/application/pdf/14427896/Huoli%20puheeksi%20-lomake.pdf

Voit soittaa ilmaiseksi myös Lasten ja nuorten puhelimeen 116 111, jossa voit jutella nimettömänä aikuisen kanssa. Puhelin päivystää arkisin klo 14-17 sekä viikonloppuisin klo 17-20. Tai voit kirjoittaa Lasten ja nuorten netin kirjepalveluun, josta saat aikuisen vastauksen.

Rauhaisaa joulunaikaa ja tsemppiä!

koita jaksaa kyl se sieltä tulee

Olin itse samassa tilanteessa noin kaks vuotta sitten mutta koitin vaan elää ja löytää jotain tekemistä sitten löysin erään kuunnelma sarjan ja kuunteline niitä oli jotai 194 kuuntwlin kaikki pariin kertaan aitten löysin rakkauden ja tahtoisin olla koko ajan koulussa katsomassa häntä sitten opin arvoni kun hänkin osoitti kiinnostusta minuun.

Vastaa aiheeseen: arvoton ihminen

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top