Siirry sisältöön
15v tyttö

Hei, asun äitini luona ja isäni haluaisi tavata minut joka viikko ke-to ja pe-la mutta itse en haluaisi koska minulla ei ole yhtäkään kaveria siellä ja huoneenikin ei ole kunnon huone vaan isäni on rakentanut siihen liukuoven ja sama pikkuveljelläni joka nukkuu takkahuoneessa missä ovens on verho.
Tänään on lauantai enkä halunnut mennä isälleni ku eilen ei menty koska pikku veljeni oli kuumeessa. Mutta siis en halunnut mennä hänen luokseen koska äitini luona on vaan helpompi olla opiskella saan olla rauhassa ja ei ahdista niin paljon joten sanoin etten halua tulla kun on niin paljon tehtävää ja huomenna pitää mennä aikaisin yhteen paikkaan niin isäni tuli meille ja sanoin hänelle että en tule hänen luokseen. Hän sitten veti kauheat kilarit ja alkoi huutamaan siitä että minun pitäisi tulla mutta jankkasin vastaan ja äitini sanoi ettei kai se voi olla niin iso asia etten nyt voi/halua tulla tässä kohtaa pikkuveljeni joka on minua 2 vuotta nuorempi menee omaan huoneeseensa koska hän ei uskalla sanoa isämme vastaan koska isämme alkaa huutamaan ja kiroilemaan. Kun äitini oli puuttunut jutteluun isäni alkoi haukkumaan äitiäni siitä että hän olisi kasvattanut minut väärin koska en halua mennä isäni luokse. Sen jälkeen hän otti pikkuveljeni ja lähti enkä tiedä mitä tehdä koska pikkuveljeni ei uskalla sanoa vastaan ja emme haluaisi mennä hänenluokseen koska hän aina vaan huuta ja haukkuu äitiämme

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei.

Onpa kurja pattitilanne teillä siellä. Isälläsi on näemmä ollut vaikeuksia hallita itseään mainitsemissasi tilanteissa enkä yhtään ihmettele sitä, miksi ajatus hänen luokseen menosta tuntuu sinusta epämiellyttävältä. Nyt kun en tiedä sinun ikääsi enkä tarkemmin sitä, millainen tapaamissopimus vanhemmillasi on, neuvon sinua juttelemaan äitisi kanssa. Hänen kanssaan voisit jutella esim. siitä miten ottaa isäsi kanssa esille sen, että kävisit esimerkiksi harvemmin hänen luonaan kyläilemässä.

Äitisi voisi ehkä kyetä neuvomaan miten ottaa asia esille isäsi kanssa. Jos äitisi ei syystä tai toisesta tähän pysty, yksi tapa viestiä isäsi kanssa on antaa hänelle ensi kerralla erotessanne kirjoittamasi kirje, jossa kerrot hänelle mikä tilanteessanne sinua huolettaa ja minkä haluaisit muuttuvan. Ihanteellisin lopputulos olisi se, että isäsi havahtuisi kirjeesi luettuaan ja ryhtyisi kanssasi korjaamaan suhdettanne. Isäsi kuitenkin selvästi välittää sinusta ja veljestäsi, koska haluaa viettää kanssanne aikaa. Hän vain ei taida vielä osata ilmaista itseään rakentavasti.

Jos nämä keinot eivät auta, en usko että voit suoralta käsin kieltäytyä menemästä isäsi luo, jos isälläsi on yhteishuoltajuus äitisi kanssa. Jos pattitilanne ei lähde yrityksistä huolimatta paranemaan ja homma menee ihan mahdottomaksi, niin sitten jutella vanhempiesi kanssa siitä, että voiko tapaamissopimusta muuttaa.

Jos haluat ottaa tänne meille MLL:n yhteyttä joko nuortenpuhelimeen -taikka chattiin, niin voimme yhdessä puntaroida sinulle muitakin apuvaihtoehtoja anonyymisti kahden kesken päivystäjän kanssa. MLL:n nuortenpuhelin toimii ilmaiseksi numerosta 116 111 ma-pe klo 14-20, la-su klo 17-20. Chat on auki su-ke klo 17-20.

Kaikkea hyvää sinulle.
Lasten ja nuorten netin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Asuminen

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top