Siirry sisältöön
Kotikoululainen : )

Mua ahistaa ku mä oon viime vuodesta asti ärsyyntynyt TOSI herkästi esim jos joku vaik vähänki puhuu jotain ja mä en jaksais kuunella ni mun tekis vaa mieli huutaa sille ihan suorat sanat. Mitä mun pitäis tehä?????????

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Tervehdys!

Olet tehnyt tärkeän huomion itsestäsi ja omasta mielialastasi ja on hienoa, että haet siihen nyt selitystä ja helpotusta!

En tiedä minkä ikäinen olet, mutta nuoruuteen ja kasvuun kuuluu normaalina osana irtautuminen perheenjäsenistään ja oman tilan ja rauhan kaipuu korostuvat. Onko sinulla tietyt ihmiset elämässäsi, jotka ärsyttävät sinua vai ärsyynnytkö kaikkien ihmisten läsnäolosta? On myös täysin normaalia, että ihminen kaipaa jossain kohti elämäänsä enemmän aikaa olla omissa oloissaan ja toivottavasti sinulla on mahdollisuus siihen sekä läheistesi ymmärrys.

Oletko pystynyt juttelemaan tästä olosta läheistesi kanssa? Jos he tietäisivät oman rauhan ja tilan kaipuustasi, osaisivat he ehkä paremmin huomioida sinut ja antaa sinulle kaipaamasi tilaa ja rauhaa. Jos puhuminen tuntuu vaikealta voit aina kirjoittaa heille viestin tai kirjeen, jossa kerrot asiasta.

Mikäli kaipaat juttuseuraa tästä tai jostain muusta aiheesta, voit aina soittaa meille Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111) tai kirjoittaa chattiin. Olemme joka päivä auki ja meille voit jutella mistä tahansa asiasta nimettömästi ja luottamuksella!

Mukavaa alkuvuotta ja kevään odotusta!
Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Äsyynnyn tooosi herkästi!!

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top