Siirry sisältöön
🫶🏻🏳️‍🌈

miten kertoo jollekki et oob genderfluid??

siis haluisin kertoo esim. kavereille, äitille, iskälke ja puoläitille mut en vaa tiiä miten alotan sen keskustelu/mitä sanon?

onks kellää mitää vinkkei?

pelottaa vaa et ne ei hyväksy mua tai et ne pettyy muhun jotenki:/

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Tervehdys!

Kiitos tärkeästä kysymyksestäsi! Toivon, että saat muilta Nuortennetin kävijöiltä tähän vastauksia ja kokemuksia, joista saat ideoita miten kertoa asiasta läheisillesi. Vertaistuki onkin parasta, siinä ymmärtää, ettei ole omien huoliensa ja pohdintojensa kanssa yksin.

Pohdit, miten kertoa läheisillesi olevasi genderfluid. Sinusta tuntuu, että asian puheeksi ottaminen on hankalaa ja lisäksi pelkäät, ettei sinua hyväksyttäisi. Toivon, että huolesi on turha ja että kerrottuasi huomaat, kuinka muut näkevät sinut edelleen samana ihanana ja tärkeänä itsenäsi ja sen myös sinulle kertovat.

Kokemuksesi on tärkeä osa sinua ja ymmärrän hyvin, että sen haluat läheisillesi jakaa sitten kun olet siihen valmis. Tapoja on monia erilaisia. Joku saattaa tehdä somepostauksen, joku kirjoittaa kirjeen tai lähettää viestin, joku viestiä pukeutumisellaan tai kutsumanimeään vaihtamalla asiasta.

Toivon, että löydät juuri sinulle parhaimman ja turvallisimman tavan kertoa asiasta ja voit esimerkiksi aloittaa kertomisen sille henkilölle, jonka koet kaikista läheisimmäksi. Pikkuhiljaa myös kertominen helpottuu ja voit jatkossa elää rauhassa avoimesti omana itsenäsi.

Lämpimin halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Dreamer✨️🧿💋

Mikä se on?

Vastaa aiheeseen: aupuu? <3

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top