Siirry sisältöön
Masentunu.

Moi! Oon masentunu. Mua on kiusattu koulus 6vuot ja oon nyt seiskal mua haukutaa läskiks. Sit mun kaverit hyljeksii mua ja puhuu pahAa selän takan. Ja sit oon ihastunu yhtee poikaa ja se on ilkee mua kohtaa vaik tietää et tykkään siit! Mua pelottaa [osa tekstistä poistettu] Sitku kerroin täst asiast mun parhaalle kaverille se vaa sano et kerään huomioo ja et se ei jaksa kuunnella! En tiiä mitä mun pitäs tehä. Jos täst menee puhuu terveyden hoitajalle nii ilmottaaks ne kotii? :o

MLL Ylläpito

Hei,

kerroit vakavasta asiasta, johon tarvitset aikuisen apua.
Terveydenhoitajalla on vaitiolovelvollisuus ja teidän keskustelujenne tulisivat olla luottamuksellisia. Jos terveydenhoitajalla herää iso huoli lapsesta/nuoresta ja hän kokee lapsen/nuoren tarvitsevan enemmän tukea ja apua, on hän velvollinen viemään asiaa eteenpäin. Lähtökohtaisesti keskustelut ovat kuitenkin vain teidän kahden välisiä.

Kannustan sinua lähestymään terveydenhoitajaa ja kertomaan hänelle, että sinulla on huolia, mutta sinua mietityttää keskustelujen luottamuksellisuus ja se, ottaako terveydenhoitaja yhteyttä vanhempiisi. Tällöin terveydenhoitaja voi kertoa sinulle vaitiolovelvollisuudestaan ja mahdollisista tilanteista, joissa joutuisi sen rikkomaan. Terveydenhoitaja on kuitenkin luotettava aikuinen, joka on koulussa juuri auttamassa oppilaita, joten lähesty häntä vain rohkeasti.

Kiusaaminen on AINA väärin ja on tosi kurja kuulla, että kaverisikin kohtelevat sinua huonosti. Oletko kertonut opettajalle ja vanhemmillesi kiusaamisesta? Muista, että sinussa ei ole mitään vikaa, vaan ansaitset saada tukea lähimmäisiltäsi ja sellaisia kavereita, jotka kohtelevat sinua kunnioittavasti!

Jos haluat, voit kirjoittaa myös Lasten ja nuorten kirjepalveluun, josta saat aikuisen vastauksen. Lasten ja nuorten puhelimessa numerossa 116 111 voit myös jutella nimettömänä aikuisen kanssa (puhelu on maksuton).

Hyvää loppuvuotta ja rohkeutta avun hakemiseen!

Vastaa aiheeseen: Auttakaa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top