Siirry sisältöön
yliajattelija

Moikka kaikki. Siis mua häiritsee tosi paljon miten vähän mä liikun ja kui huono mun kunto on, kui epäterveellisesti syön ja kui iso mun maha on.

Liikun kyllä jonkin verran, kävelen juoksen yms perus arkiliikuntaa, mut en sellai harrasta mitää liikunnallista (paitsi käytän meidän koiria lenkillä ja joskus jotai muutaki) ja tuntuu vaa et liikun/kuntoilen yms paljo vähemmä ku muut. Oisko kellää mitää vinkkei miten voisin saada itteni liikkuu ja kuntoilee ja vaik alottaa jonku harrastuksenki tai jotai?

Mun ruokavalio on varmaa tosi huolestuttava. Syön paljon kaikkee roskaruokaa ja herkkuja yms. En osaa vaa millään säästää esim jos ostan jonku karkkipussin ni syön sen melkei heti tyhjäks vaik kuii yritän et ei, säästän edes vähän myöhemmäkski. Ja sit napostelen paljon esim ku nään vaik keittiön pöydäs tai jossai kaapis jotai, ni saatan vaa ohimennen napata niitä siitä pariki kertaa (tää on lisääntyny huomattavasti lähiaikoina jostain syystä.) En oikein tykkää mistää kasviksista tai paljon hedelmistä, marjoista sun muista. Koulussa joskus otan leivän ja juon vettä ja saatan vähän porkkanaraastetta syyä jos on, muuta en syö (paitsi joskus jotain pientä jota tuon kotonta esim jonku välipalakeksin.) Koulun jälkeen käyn yleensä kaupas ja ostan jotai herkkuja taas ja sillä mennään jee. Miten voisin syödä terveellisemmin ja säännöllisemmin ja jättää napostelut pois? Oisko ideoita?

En tiiä miks mun maha on tälläne, mut varmaa noiden kahden muun asian takia. En oo varma oonko ylipainoinen tai jotai, mut ainaki mun maha on tämmöne aika iso pallo. Haluisin tosi kovasti sellasen mahan niiku suurimmalla osalla ketä tunnen ja nään, eli semmosen pienen (en osaa selittää mut yk.) Mua on pari kertaa sanottu läskiks ja se on satuttanu toden teolla. Miten saisin sellasen mahan ku muilla??

Mua ärsyttää ja häritsee noi asiat ihan sairaasti enkä meinaa jaksaa elää niitten takia. Voisko joku pliiiiis edes vastata jotain ja neuvoo jotenki. Kiitos ja ei kai mul nyt muuta. Hyvää jouluu ja uutta vuotta kaikille!!!<3<3 Ja tsemppii!! :)

Nuortennetin ylläpito

Hei yliajattelija
Kiitos viestistäsi. Asia, josta kirjoitit, on sellainen, että haluamme tarjota sinulle vertaistuen lisäksi
aikuisen tukea. Viestisi on siirretty kokonaisuudessaan myös ”Päivystäjä mukana keskustelussa”
-keskustelualueelle. Lasten ja nuorten puhelimen päivystäjät osallistuvat kyseisellä keskustelupalstalla
keskusteluun. Kun päivystäjä vastaa viestiisi, julkaisemme myös viestisi tai osan siitä. Tekstisi saatetaan
julkaista ajoittain hitaammin kuin muilla keskustelualueilla.
Jos asiasi on kiireellinen, suosittelemme olemaan yhteydessä Lasten ja nuorten puhelimeen (116 111)
tai chattiin https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/. Voit myös kirjoittaa
anonyymisti Lasten ja nuorten nettikirjepalveluun https://lasten-ja-nuorten.kirjepalvelu.mll.fi/.
Lämpimin terveisin,
MLL Nuortennetin ylläpito

Randomboy

Olet ihan hyvä juuri tuollaisena❤️ Suosittelen että kerrot vaikka vanhemmillesi tai jollekin muulle aikuiselle huolistasi.

gold rose

moi! terveelliset elämäntavat ja ruokailuhan on hyväks kaikille vaikka ei pudottaiskaan painoo.

urheilusta sen verran että koirien lenkitys on jo hyvä sitä vaikka vaa useemmi ja sit ootko kiinnostunu jostai lajista et voisit alottaa urheiluharrastuksen tai sit vaik vaa juoksua, pyöräilyä, kuntosalia vapaa-ajalla.

ruokavalioon sanoisin että mitään ei kannatta iteltään kieltää mut kannattais pyrkiä vaa herkuttelun vähentämiseen. perus terveellinen kotiruoka on hyvä ja ku sitä syö tarpeeks nii ei tuu ees tarvetta napostella tai herkutella juurikaa. kannattaa rohkeesti testailla erilaisia hedelmiä ja vihanneksia ruuan kans. jos et oo kaupan niit valmissalaatteja maistanu nii se vois olla tosi hyvä ku siin on salaattii mut myös muuta. tsemppiä sulle <3

A😇

Älä ota rahaa mukaan kouluun niin et voi käydä kaupassa. Maista edes vähän ruokaa koulussa. Ota hedelmiä välipalaksi.

Tsemppiä!!❤️

Swarley☕

Mielestäni olisi erittäin tärkeää, että syö kunnon lounaan. Ja pyrkisi syömään terveellisesti, lautasmallin mukaisesti. Voisiko ruokavalion muuttamisessa auttaa se, että pyrkisit tietoisesti lisäämään vähitellen kasviksia yms. ruokavalioon. Suoraan ruokavaliosta toiseen vaihtaminen tuskin on kovin helppoa, mutta kaikki terveellisempi aterioissa olisi plussaa. Itse suosittelisin myös hyvää ja monipuolista aamupalaa. Ja tietenkin kaikki liikunta on hyväksi jos siihen saisi itseään motivoitua. Perus arkiliikunta on jo tosi hyvä juttu ja sitähän on suhteellisen helppo lisätä niin, että käy vaikka yhden kerran viikossa enemmän lenkillä. En tiedä, kannattaako omasta ulkonäöstä olla niin huolissaan. Sen sijaan omasta terveydestä kannattaa olla sen verran huolissaan, että ottaa siihen liittyvät asiat vakavasti. Toivottavasti saat haluamaasi muutosta aikaan! Tahto siihen on loistava lähtökohta!

Vastaa aiheeseen: Auttakaa joku pliis!

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top