Siirry sisältöön
joku

Eli siis miten voisin laihtua eli saada pienemmät jalat, kädet ja mahan? Ja kanttiisko mun ostaa binderi tai joku sen tyyppine ku haluisin välil käyttää, mut en oo tullu kaapista kellekään ja en tiiä mistä niitä tai muita saa ja miten ja ei mul riitä rahatkaa varmaa ja en tiiä. Ja kanttiisko mun meikata vai ei ku en jaksais enkä yleensä haluukkaan mut sit mietin et näyttäisinkö paremmalta jos meikkaisin ja haluisin kyl näyttää paremmalta ku oon ihan ruma mut en osaa meikata ja ei oo rahaa meikkeihin yms. Tää on niin vaikeeta en kestä omaa ulkonäköäni ja ku mul ei oo mitään hajuu mun sukupuolesta!! En tiiä kenen kaa puhuu näistä mut jonku kaa on pakko koska en kestä pitää tätä kaikkee itelläni ja esittää koko ajan et kaikki on hyvin! Auttakaa pliis kaikki jotka vaan mitenkää osaa es vähä!!!

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos viestistäsi. Olipa hyvä, että sait vähän sanoitettua niitä pohdintoja, joita mielessäsi käyt. Kirjoittelen tässä ensin muutamia ajatuksia, joita minulle viestistäsi nousi ja kerron lopuksi, missä voisit jatkaa keskustelua myöhemmin, jos siltä tuntuu.

Ensinnäkin tuosta sukupuolen kokemuksesta. Ymmärrän hyvin, että olisi mukava saada asiaan selvyys ja pystyä kuvailemaan itseään jollakin termillä sekä kuulua ehkä mielessään johonkin ryhmään. Joskus oman identiteetin nimeäminen voi olla hankalaa, kunnes asia ajan kanssa valkenee sinulle. Tai kenties se on asia, joka on muutoksessa koko elämäsi ajan.

Mitä jos pikku hiljaa kokeilisit erilaisia tyylejä: vaatteita, kampauksia, koruja ja meikkejä ja makustelet, miltä ne tuntuvat? Minkälaisissa vaatteissa sinulla on kotoisa ja turvallinen olo? Jos erilaisia vaatteita ei halua tai voi ostaa, niitä voi vaikka sovitella kirppareilla ja viedä sitten takaisin rekkiin. Ja voihan olla, että joku päivä joku vaate tuntuu hyvältä ja omalta, sitten taas toisena päivänä ei. Se on meille kaikille ihan tavallista.

Noita bindereitä muuten saa Sateenkaarikaupasta (löytyy googlesta sillä nimellä), mutta maksavat toki 50 e molemmin puolin pituudesta riippuen. Ja meikeistä: Ajattelen, että tavarataloissa, joissa on hyvä palvelu, palvellaan asiakkaita mieluusti kaikissa erilaisissa tilanteissa ja aikuisille on ihan tuttua se, että kaikilla ei ole paljoa rahaa käytettävissä. Voisitko siis kuvitella meneväsi jollekin tuollaiselle osastolle, sanoa ettei sinulla ole paljoa rahaa, mutta haluaisit alkaa ehkä meikata. Myyjä ehkä sitten kyselisi lisää, että mistä voisit ehkä aloittaa ja hän varmasti mielellään myös opastaisi sinua. He mielellään käyttävät osaamistaan neuvoakseen asiakkaita. Jos tämä tuntuu nyt vaikealta, niin kannattaa ainakin laittaa harkintaan! 😊

Ajattelen monen aikuisen tietävän, että sukupuolia on muitakin kuin perinteiset mies ja nainen. Eikä haittaa mitään, vaikka asia on itsellesi vielä epäselvä. Onkohan lähelläsi ketään sellaista aikuista, jolle voisit sanoa, että olet pohtinut asiaa, mutta se tuntuu vaikealta? Sinulla ei tarvitse olla mitään valmista uutista, vaan olisi ihanaa, jos voisit pohtia tätä asiaa yhdessä jonkun kanssa aina, kun se on sinulla mielessä.

Jos läheltä ei löydy ketään sellaista, niin Smokissa (Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskus) on paljon erilaista ammattilais- ja vertaistukea tarjolla. Onko se sinulle tuttu? Kannattaa tutkia heidän nettisivujaan ja ehkä ottaa sinne yhteyttä, jos haluat keskustella asiasta jonkun ulkopuolisen, mutta asiaa tuntevan kanssa?

Ymmärrän, että keho voi tuntua joskus vääränlaiselta, mutta toivottavasti tulet toimeen sen kanssa ja elämässäsi on myös paljon iloa ja hyviä ihmissuhteita!

Muista, että myös me täällä Lasten ja nuorten puhelimessa, chatissä ja kirjepalvelussa olemme sinua varten, jos haluat joskus jatkaa juttua tai pohtia jotain asiaa yhdessä jonkun aikuisen kanssa. Lasten ja nuorten puhelin on auki arkisin klo 14-20 ja viikonloppuisin klo 17-20. Chat on auki joka ilta klo 17-20 ja kirjepalveluun voi kirjoittaa mihin vuorokauden aikaan tahansa (paitsi, jos siellä on ruuhkaa – yritä siinä tapauksessa myöhemmin samana päivänä tai seuraavana päivänä uudestaan). Kaikki palvelumme ovat täysin maksuttomia sekä anonyymejä.

Toivottavasti myös muut nuoret (erityisesti samoja asioita pohtivat) kirjoittaisivat sinulle omia ajatuksiaan. Miten te olette ratkaisseet tällaiset pulmat?

Uskon, että kaikki kääntyy vielä hyväksi ja oma identiteettisi vahvistuu pikku hiljaa ja toivon, että lähelläsi on ihmisiä, joille ole tärkeä ja rakas juuri sellaisena kuin olet!

Lämmöllä,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Auttakaa mua pliis! En kestä enää!

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top