Siirry sisältöön
Idiootti

Oon niin kyllästynyt tähän! Tästä ei vaan ikinä tuu yhtään mitään, vaikka yritän ja yritän jatkuvasti koko ajan niin hyvin kun vaan osaan. Miks mun elämän pitää olla tällästä kidutusta? Miksen vois olla niiku muut ja nauttia elämästä edes joskus!? Toivoisin niiiin kovasti et oisin erilainen!! Jos voisin olla ulkonäöltäni sellanen ku haluisin ja sellanen niiku muut, ni jaksaisin varmasti tätä elämää paremmin. Joo mulla ois silti nää typerät ajatukset pilaamassa aina kaiken, mut se suurin asia jonka takia en haluu elää enää ois kuitenki hävinny. Vihaan itteeni, ainaki ulkonäöltä, mut muutenki! Oon niiiiiiin ruma ja läski ja laiska ja yököttävä enkä osaa päättää mistään asioista tai jutella ja olla muitten kanssa ja kaikki mun tavarat ahdistaa mua ihan kauheesti ja tuntuu et teen kaiken ihan väärin. Voispa tää vaan jo loppua! Tietäisimpä mitä haluan ja oisin sellanen! Osaisinpa elää! Ja tätä kaikkee ei auta sekään et en tiiä lähes yhtään mikä oon. Mul ei oo hajuukaan mun seksuaalisuudesta ja sukupuolestakaan! Jee kiva. Ei tästä vaan tuu mitään, voisinpa vaan kuolla. Ei ketään kiinnosta tää. Vanhemmatkaa ei enää tee mitää ku on niin kyllästyneitä tähän samaan paskaan. Tarviin apua oikeesti ja pian! En kestä enää!! Auttakaa pliis mua!!! 😭😭😭😭😭😭😭

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Olen tosi pahoillani, että kärsit noin paljon ulkonäöstäsi ja muistakin asioista. Toivoisin, että voisit luottaa siihen, että olet hyvä juuri tuollaisena kuin olet ja läheisillesi rakas juuri omana itsenäsi. Mutta ymmärrän kipuilusi. Hyvän itseluottamuksen saavuttaminen voi viedä aikaa eikä se ole helppoa varsinkaan nuorena, kun kasvaa ja muuttuu alituiseen.

Mutta luota siihen, että tuokin asia helpottuu kyllä. Miltä tuntuisi kysyä läheisiltäsi, mistä asioista he sinussa pitävät? Voisit yllättyä siitä, mitä kaikkea hyvää ja kaunista he sinussa näkevät. Ehkä osaisit sen jälkeen katsoa itseäsi lempeämmin ja nähdä hyviä asioita sekä huomata, miten hyvin kehosi sinua palvelee. Tai voisitko haastaa ystäväsi kertomaan viikon ajan päivittäin jonkun kivan asian, mistä te toisissanne tykkäätte? Siitä tulisi takuulla kaikille hyvä mieli viikon jokaisena päivänä ja niihin voisi mielessään palata aina, kun mieli on musta.

Uskon, että opit joka päivä paremmin tuntemaan itsesi ja sen, mitä haluat. Olemme usein itsellemmekin täysiä mysteereitä, mutta pikkuhiljaa saat varmuutta siihen, kuka ja millainen olet. Anna itsellesi lupa olla keskeneräinen ja tutkailla tätä elämää pala palalta. Tiedän, että olisi helppoa, jos voisi sanoa tuntevansa itsensä ja olevansa itseensä tyytyväinen, mutta aika harva meistä on. Silti voi katsella tätä maailmaa kiinnostuneena, nauttia kaikista pienistä ja suuristakin asioista ja antaa virran kuljettaa.

Ymmärrän, että voi olla hankalaa, jos ei ole varma omasta seksuaalisesta suuntautumisesta tai sukupuolesta. Kypsyttele asiaa rauhassa ja kokeile vaikka erilaisia vaatteita ja tyylejä. Sekä seksuaalisuus että sukupuolen kokemus voivat vaihdella pitkin elämääsi tai sitten joku päivä osaatkin nimetä itsesi. Asialla ei ole kiire, vaikka tiedän, että epätietoisuus voi olla raskasta. Toisaalta, sinulla on lupa kaikkeen – voit kokeilla erilaisia asioita ja saada asiaan jonkunlaisen selvyyden yrityksen ja erehdyksen kautta. Ehkä Setan ja Sukupuolen moninaisuuden nettisivujen lueskelu voisi auttaa sinua hahmottamaan omaa identiteettiäsi? Ovatko ne sinulle tuttuja?

Olen tosi pahoillani, että koet ettei ketään kiinnosta sinun asiasi. Meitä kyllä kiinnostaa ja juttelemme kanssasi mielellämme ihan kaikista asioista maan ja taivaan välillä. Ja jos olet huolissasi voinnistasi, niin voit aina kääntyä myös kouluterkkarin tai muiden koulun ammattilaisten puoleen. Sinulla olisi tärkeää olla joku, jonka kanssa keskustella näistä asioista.

Osaat kirjoittaa hyvin tuntemuksistasi, joten ehkäpä voisit aloittaa kanssamme kirjeenvaihdon tuolla Nettikirjepalvelun puolella? Sekä Lasten ja nuorten puhelimen, chatin ja nettikirjepalvelun tiedot löytyvät täältä Nuortennetistä. Ethän jää yksin näiden tärkeiden pohdintojen kanssa, otit jo hienosti ensimmäisen askeleen!

Halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Auttakaa pliis joku edes!!!!!

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top