Siirry sisältöön
tyytttö

Niin tosiaan olen 18 vuotias nuori ja olen tässä taannoin muuttanut yhteen mieheni kanssa, mutta hän ei ollut vaivautunut kertomaan että hän sairastaa vaikea asteista psykoottista masennusta. Ymmärrän toki että siitä on vaikea kertoa, mutta en oikein tiedä mitä minun pitäisi tehdä kun hänelle tulee kohtaus päälle.
Hän saattaa monesti vain seisoa keskellä huonetta ja sätkyillä ja tuijottaa tyhjyyteen ja käydä sulkemassa verhoja ja varmistamassa että kaikki ovet ja ikkunat on kiinni ja hän juttelee toisinaan harhoilleen. Kerran hän on jopa pelännyt minua, koska näki minut yhtenä hänen harhoistaan. Yleensä hän kuitenkin yrittää suojella minua niiltä koska ne kuulemma koettavat minut viedä.
Tarvitsen nyt tosissani apua jos jollakulla täällä vaikka olisi itsellään psykoosi tai vastaava.
Miten voin auttaa miestäni kun hänelle tulee psykoosi?
ja mitä minun ei todellakaan kannata tehdä silloin?
Tai onko olemassa tässä tilanteessa oleville jokin ”tukiryhmä”

MLL Ylläpito

Hei,

en osaa vastata kysymykseesi suoraan antamalla konkreettisia neuvoja, miten sinun tulisi toimia poikaystäväsi ”kohtauksen” aikana. Onko poikaystävälläsi lääkäri-/terapiakontaktia? Entä lääkitystä? Olisiko sinun mahdollista lähestyä häntä mahdollisesti hoitavaa tahoa tai mennä joskus mukaan tapaamiseen? Uskoisin, että he osaisivat auttaa sinua (ja tietysti poikaystävääsi) parhaiten. Voit myös varata ajan omalle lääkärille tai jos olet koulussa, niin käydä juttelemassa koulupsykologin tai terveydenhoitajan kanssa.

Tilanne on varmasti haastava sinulle. Välität poikaystävästäsi ja huoli on varmasti suuri etenkin silloin, kun ”kohtaus” sattuu päälle. Ne voivat varmaan olla aika pelottavia? Oletteko pystyneet jutella poikaystävän kanssa näistä ”kohtauksista” jälkeenpäin?

Huolehdithan, ettet kuormitu itse liikaa poikaystävän mielenterveyden haasteista? On hienoa, että olet hänen tukenaan, mutta terapeuttina tai lääkärinä et voi eikä tarvitse toimia. Varmasti itsekin sen tiedät, mutta sitä vain helposti alkaa kantamaan rakkaastaan liikaakin huolta oman voinnin kustannuksella.

Tsemppiä teille molemmille!

Vastaa aiheeseen: Avopuolison psykoosi

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top