Siirry sisältöön
Jooh

Mitä vittua mä teen tääl.
[osa tekstistä poistettu]
Mun pitäis kuolla en ansaitse elää oon vitu paska ihmine.
[osa tekstistä poistettu]
Viiltelen ja juo kiustaan koulus ja ne ketkä kiusaa mua on mu ihastuksen frendei mut se kenestä tykkään puolustaa mua. tos pari päivää sitte ku tulin portaita ylös ja se oli siin ylhäääl se frendien Kaa joku se frendeist sano muo huoraks ja sitte se mun ihastus sanon sitä ’Osaks nii Osa sano niille se frendeille et älkää ja sit se katto mua silmiin silleen et se pyytäis anteeks.
Ja se ’Osa sanoo mua se frendien mikä on vitu kivafr kosk se on niinku roadman hyväl tavall silleen et kaikki meitä koulustuntee sen ja puhuu sille ja mä taas oon vitu hiljaa koulus puhun ehk 3sanaa päiväs koska ain ku puhun tuntuu et kaikki kattoo mua. Mä puhun mun taidoilla.
mullo 6 ihanaa mto
maanisuus
itsetuhoisuus
persoonallisuus häiriö
yliajattelu
ahistus
masennus
ja viiltelen vitu paljo.
Haluun lopettaa sen mut en pysty…
Noi tekstit on saameks ja täs ne on suomeks👇
koulus en voi olla yhtää sellane ku haluun. iha sama mitä mullo pääl kaikki kattoo vinoon ja puhuu paskaa. hehe vitu läppää oikeest oon vaan hiljaa enkä tee kellekkää mitää ellei ne oo tehny mu frendeille jotain ja sitte ne kaikki vittu tekee mulle ilman et mä teen paskaakaan niille. niiku oikeesti vitu läppää tää elämä. Arvaa mitä mä silti SILTI yritän vielä ei juma.
Ja toine
yritän koko ajan korjaa kaiken niin et kaikki olis hyvin ja yritän koko ajan näyttää kaikille et mulla menee hyvin, mut sitte kaikki vaan painaa mua alas päi ja kaikki puhuu paskaa must päi naamaa ja selän takan ihan ku en tietäis. mut vieläki vittu vieläki yritän vaikka tiiän et se ei ikin tuu onnistuu.
Moikka

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos viestistäsi. Jouduimme ikävä kyllä poistamaan siitä saamenkielisen osuuden, koska meissä ei ole saamen kielen taitoisia ja meidän täytyy olla varmoja, ettemme vahingossa julkaise mitään sääntöjen vastaista tai toisia loukkaavaa. Pahoittelut tästä, toivottavasti ymmärrät. Lisäksi viestejä samalla sisällöllä tuli kaksi, julkaisemme niistä vain tämän toisen.

Olen tosi pahoillani, että muut oppilaat käyttäytyvät noin huonosti sinua kohtaan. Se ei missään nimessä ole hyväksyttävää. Jokaisella olisi oikeus käydä koulua niin, että siellä on turvallista olla. Onneksi sinulle on tuo yksi ystävä, joka pitää puoliasi. Ovatko koulun aikuiset tietoisia tuosta kiusaamisesta? Tai onko kukaan koskaan puuttunut siihen? Opettajien tehtävä olisi turvata sinullekin turvallinen koulunkäynti. Heille kannattaa ilman muuta kertoa tuosta, jos he eivät siitä vielä tiedä. Ja jos nimittely vielä jatkuu, niin siitä on hyvä kertoa niin pitkään tai niin monelle opettajalle (myös rehtorille) ennen kun heidän käyttäytymisensä muuttuu.

Kerroit myös monista psykiatrisista hankaluuksista. Oletko saanut niihin kaikkiin diagnoosit lääkäriltä? Ja saatko niihin apua? Monien psykiatristen vaivojen kanssa voi elää, kunhan niihin saa hyvää apua ja tukea, ehkä myös lääkityksen. Toivottavasti nuo sinunkin asiasi ovat sellaisia, joihin saat ammattilaiselta tukea ja apua. Jos et, niin toivoisin kovasti, että kertoisit niistä esimerkiksi koulusi terkkarille, joka voi viedä asiaa eteenpäin.

Oli kurja kuulla, että viiltelet. Monilla se on tapa sietää henkistä pahaa oloa, mutta kuten kerroit, siihen voi jäädä koukkuun ja se voi olla hankalaa saada lopetettua. Se ei kuitenkaan ole mahdotonta ja myös siihen voit saada ammattilaiselta apua. Olen tosi iloinen, että sinulla itselläsi on halu lopettaa se. Ammattilaisen kanssa voit löytää muita tapoja sietää ahdistusta tai pahaa oloa kuin itsensä satuttaminen.

Viestistäsi huokuu usko siihen, että haluat vielä yrittää, jos elämä vielä helpottuisi. Olen siitä tosi iloinen! On harmillista, että et juuri nyt ja juuri tuossa koulussa voi olla oma itsesi, mutta usko pois, vielä tulet pääsemään sellaiseen paikkaan, jossa jokainen saa olla oma itsensä ja sinäkin löydät oman porukkasi, jossa nähdään, kuinka upea tyyppi olet! Peruskoulussa tai huonolla säkällä vielä toisella asteella voi olla paljonkin ennakkoluuloisuutta, mutta mitä vanhemmaksi kanssakulkijat kasvavat, sitä enemmän heillä alkaa olla ymmärrystä yksilöiden kunnioittamiseen ja taitoa olla empaattisia ja hyviä ystäviä.

Toivon sinulle sydämestäni kaikkea hyvää ja että saat tai tulet pian saamaan ammattiapua psyykkisiin pulmiisi. Ja myös tietenkin sitä, että kiusaajiesi käyttäytymiseen puututaan mahdollisimman pian.

Olet arvokas ja hyvä juuri tuollaisena!

Lämmöllä Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä.

Vastaa aiheeseen: aye…

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top