Siirry sisältöön
tyttö99

Hei!mulla on ollut jo jonkin aikaa vaikeuksia syömisen kanssa..[osa tekstistä poistettu] mutta luin että bulimiaan voi kuolla..onko Se totta?toivoisin vastausta pian.kiitos!

MLL Ylläpito

Hei,

hyvä, että tulit kysymään neuvoa. Kuulostaa siltä, että syömisesi ja tunteesi liittyen ruokaan ovat vääristyneet huolestuttavalla tavalla. Ruoka on meille kaikille eläville olennoille välttämätöntä. Se on kehomme polttoainetta. Ilman sitä, kehomme ja mielemme eivät jaksa. Sen lisäksi, että ruoka on fyysisesti välttämätöntä, tulisi sen tuoda myös mielihyvää ja nautintoa. Silloin, kun suhde ruokaan vääristyy, siitä tulee ahdistava, pakonomainen tekojen ja/tai ajatusten tasolla ja se alkaa hallita elämää.

Onko jotain muutosta tai ikävää tapahtunut elämässäsi viime aikoina, jonka jälkeen olet huomannut syömisesi muuttuneen?

Olet oikeassa siinä, että bulimia on hengenvaarallinen sairaus. Elimistö joutuu siinä äärimmäisen koville, samaten mieli. Sen vuoksi kannustan sinua juttelemaan pikimmiten jonkun lähelläsi olevan aikuisen kanssa. Koulun terveydenhoitaja on aikuinen, kenen luo voit mennä puhumaan luottamuksella. Entä millaiset välit sinulla on vanhempiisi?

Kun pääset puhumaan ajatuksistasi ja tunteistasi avoimesti luotettavan aikuisen kanssa, voi syömisesi nopeastikin kääntyä parempaan suuntaan ja voit alkaa voida paremmin. Sinun elämäsi ja terveytesi on tärkeintä, joten tässä asiassa ei kannata aikailla.

Rohkeutta avun hakemiseen!

Vastaa aiheeseen: bulimiako kuoleman vaarallista?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top