Siirry sisältöön
Sota :cc

Siis enno varmaa ainut mut ahistaa ihan [Osa tekstistä poistettu] tää ukraina homma kun yhen hullun takia miljoonat kuolee lapset kärsii ja näkee sotaa vaikka niitten pitäs saaha elää lapsuus turvassa ja leikkiä ja äidit joutuu selittää niille et joo isi lähtee ja ei ikinä tuu takas. Ja kun länsimaat ei voi mennä sotilaallisesti apuun koska putin ampuu ydinkärjen. Ja suomen nato homma että jos liitytään nii tulee varmasti painostusta ja jos ei liitytä ei olla turvassa vaikka sodan sattuessa. Ja ite mietin tosipaljon kuinka jos venäjä hyökkäis tän natojutun takii nii haluisin olla puolustamassa maata mut oon 16 nii en voi ja se ois suuri kunnia. Just kun pandemia alko hellittää nii sitte vaan sotaa ja murhetta ja tulevaisuus ei näytä kovin valosalta..

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

Kiitos viestistäsi! Kuten sanoitkin, et ole varmastikaan ainoa, ketä ahdistaa Ukrainassa oleva sota ja pohdituttaa myös tulevaisuus kokemiemme kriisien jälkeen. Onkin hienoa ja tärkeää, että nostit tämän aiheen tänne keskusteluun!

Moni saattaa tällä hetkellä kokea esimerkiksi ahdistusta, pelkoa ja surua. Moni on huolissaan ukrainalaisista, jotka ovat joutuneet sodan keskelle ja samaan aikaan voi nousta huoli myös omasta turvallisuudesta. Monissa ihmisissä tilanne on myös herättänyt voimakkaan halun puolustaa omaa maatamme ja monet taas saattavat pohtia, miten voisivat kokea olonsa mahdollisimman turvalliseksi. Ihan kaikenlaiset tunteet ja ajatukset ovatkin sallittuja!

Ukrainan tapahtumat on hyvin järkyttäviä ja surullisia, mutta onneksi myös on paljon aikuisia, jotka tälläkin hetkellä pyrkivät etsimään ratkaisuja tilanteeseen. Näiden aikuisten yhteisenä tavoitteena on se, että sota loppuisi ja maailmassa pysyisi rauha.

Näiden kaikkien uutisten ja uhkakuvien keskellä on tärkeää huolehtia omasta jaksamisesta. Joskus voi olla hyvä myös miettiä, voisiko uutisten katsomisen välttely tai rajoittaminen auttaa omaan mielialaan. Omista tunteista ja ajatuksista on tärkeää myös keskustella jonkun kanssa. Tärkeää on, että hankalien tunteiden kanssa ei jää yksin, vaan ne voi jakaa jollekin läheiselle turvalliselle aikuiselle.

On myös lupa tehdä sellaisia asioita, jotka tuntuvat itsestä mielekkäiltä. Arjen pienistä mukavista asioista on tärkeää pitää kiinni. Mitkä ovat sinulle sellaisia asioita, joista nautit ja joita tykkäät tehdä?

Jos haluat anonyymisti keskustella ajatuksistasi, voit soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111), tulla chattiin juttelemaan tai kirjoittaa nettikirjeen. Kaikki palvelumme ovat täysin ilmaisia, nimettömiä ja luottamuksellisia. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Defend dät ukraine

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top