Siirry sisältöön
psyyke heittää

olen jo kaksi kuukautta kärsinyt derealisaatiosta ja sen yhteydessä depersonalisaatiosta.
ahdistus- ja masennushistoriaa löytyy, mutta viime syksy meni mielestäni paljon paremmin.
kunnes (:D kohtalon ivaako?) sain ensimmäisen derealisaatio-kohtauksen koulussa tunnilla, olin melko varma, että taju lähtee. ei onneksi lähtenyt.
tämän jälkeen aloin saada satunnaisesti koulussa lisää näitä kohtauksia, josta ne siirtyivät myös vapaa-ajalle.
kahdella viimeisellä kouluviikolla ennen joululomaa kohtaukset oli yleistyneet jo päivittäisiksi.
meidän koulu on huonossa kunnossa, ilma on tosi hiilidioksidipitoista. koulu on myös luultavasti homeessa, jonka takia olen myös fyysisesti jatkuvasti kipeä.

loman aikana kohtaukset on harventuneet, mutta pelkään mennä takaisin kouluun.
apua, jooko? D:

MLL ylläpito

Hei,

Hyvä, että otit yhteyttä meihin, olit tosi rohkea. Kirjoitit tärkeästä asiasta, jonka selvittämiseen tarvitset aikuisen apua. Löytyykö lähipiiristäsi sellaista aikuista, jonka puoleen voisit kääntyä? Tietävätkö vanhempasi tämän hetkisistä oireistasi ja pelostasi olla koulussa? Koulussa voit pyytää apua esimerkiksi opettajalta tai kouluterveydenhoitajalta, jotka osaavat ja haluavat auttaa. Sinua lähellä olevista auttavista tahoista löydät lisätietoa Nuortennetin Mistä apua? –osiosta (www.mll.fi/nuortennetti/mista_apua).

Jos haluat miettiä tilannettasi tarkemmin meidän kanssa, voit myös soittaa meille Lasten ja nuorten puhelimeen numeroon 116 111, joka on auki arkisin klo 14-20 ja viikonloppuisin klo 17-20 (puhelu on maksuton ja luottamuksellinen) tai kirjoittaa MLL:n Lasten ja nuorten nettikirjepalveluun (www.mll.fi/nuortennetti). Saat kirjeeseesi henkilökohtaisen vastauksen luotettavalta aikuiselta. Voit myös chatata kanssamme ma-ke klo 17-20.

Hienoa, että lähdit kysymään mieltäsi painaneesta asiasta. Ota rohkeasti yhteyttä uudestaan tai ota asia puheeksi jonkun aikuisen kanssa. Tsemppiterkuin Ylläpito!

Vastaa aiheeseen: derealisaatio/depersonalisaatio.

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top