Siirry sisältöön
Auringonkukka

Mikä on Diabetes ja kuinka sitä hoidetaan oikein?

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei Auringonkukka,

kiitos viestistäsi! Me Lasten ja nuorten puhelimen päivystäjät emme ole terveysalan ammattilaisia, eli emme valitettavasti ole juuri parhaita ihmisiä vastaamaan kysymykseesi.

Suomessa toimii Diabetesliitto, joka saa rahoituksen julkisista, eli meidän kaikkien yhteisistä varoista. Se tarkoittaa, että valtio on tarkasti huolehtinut, että kyseinen taho tekee laadukasta ja kaikkien hyvää edistävää työtä.

Soitin Diabetesliiton neuvontapuhelimeen, ja he lupasivat auttaa sinua, mikäli haluat. Jos haluat, voit kirjoittaa nettikirjepalveluumme kirjeen, jossa kerrot, että kirjoitit nimimerkillä Auringonkukka Nuortennettiin ja että sinulle on luvattu kertoa Diabetesliiton työntekijän yhteystiedot. Voimme sitten sitä kautta antaa hänen yhteystiedot sinulle. En laita niitä tähän näkyville, koska nämä viestit näkyvät kaikille ja haluan varmistaa, ettei hänelle tule esimerkiksi epäasiallisia puheluita. Jos päätät itse soittaa Diabetesliiton neuvontapuhelimeen, huomaathan, että sinne soittaminen on maksullista. Saat meiltä halutessasi numeron, jonka kautta voit soittaa työntekijälle vain tavallisen puhelun hinnalla.

Diabetesliiton työntekijä kertoi puhelun aikana, että Diabetesliitolla on nuorille suunnattu sivusto Inspis, jossa on paljon hyvää ja hyödyllistä tietoa. Voit tutustua sivuun täällä: https://www.diabetes.fi/inspis

Voit myös aina olla koulusi terveydenhoitajaan yhteydessä. Hän on terveydenhuollon ammattilainen ja osaa antaa sinulle asiallista ja oikeaa perustietoa diabeteksesta.

Terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Diabetes

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top