Siirry sisältöön
[Nimimerkki poistettu]

oon [Osa tekstistä poistettu] ahdistunu enkä jaksa elää. en halua kouluun, en jaksa syödä, en halua puhua psykologille, en jaksa elää. mä tekisin mitä vaa et voisin olla kuka vaan muu. haluun pois kotoota. MITÄ PITÄÄ TEHÄ ETTÄ PÄÄSEN LAITOKSEEN [Osa tekstistä poistettu]

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

On todella ikävää kuulla, että sinulla on paha olla. On kuitenkin hienoa ja rohkeaa, että kirjoitat asiasta tänne!

Kerroit, että olet todella ahdistunut. Et jaksaisi syödä, etkä jaksaisi enää elää sekä tekisit, mitä vain, että voisit olla kuka tahansa muu. Sen haluan sanoa tähän heti alkuun, että olet hyvä ja arvokas juuri omana itsenäsi sekä elämäsi on elämisen arvoista. Sinulla on oikeus saada apua oloosi!

Kerroit, että haluat pois kotoa ja mieluummin laitokseen. Millainen kotitilanteesi on ja millaiset ovat välisi vanhempiisi tai perheen aikuisiin? Pystytkö kotona puhumaan, että sinua ahdistaa?

Mainitsit, että et halua puhua psykologille. Olisi kuitenkin tärkeää, että voisit puhua olostasi jollekin turvalliselle ja luotettavalle aikuiselle. Voisiko tällainen aikuinen olla joku lähipiirisi aikuinen, esimerkiksi sukulainen? Myös koulussa opettajalle tai kuraattorille voit kertoa olostasi – heidän tehtävä on tukea sinua ja he ovat tottuneet kohtaamaan monenlaisia haasteita.

Joskus haastavista asioista voi olla vaikea kertoa ääneen. Voit myös kokeilla kirjoittaa kirjeen ja antaa sen luettavaksi jollekin luotettavalle aikuiselle.

Ethän jää yksin!

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: ei jaksa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top