Siirry sisältöön
12v tyttö

Mietin vaa et miks elää ku vois kuolla mul on täl hetkel 4 syytä jäädä mut 7 syytä kuolla mikä on ees elämisen pointti enää?

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Onpa kurja kuulla, että elämässäsi on nyt monta asiaa pielessä. Silloin, kun on monta asiaa yhtä aikaa painamassa mieltä, niin helposti tekisi vain mieli luovuttaa. Eihän ihminen jaksa määräänsä enempää.

Olet kuitenkin vasta pieni ja sinulla pitäisi olla aikuisia (tai ainakin yksi aikuinen) kantamassa taakkasi puolestasi ja kertomassa, että kaikki kääntyy vielä hyväksi. Ei ole oikein, että painit asioiden kanssa, jotka tuntuvat sinusta ylitsepääsemättömiltä.

On kuitenkin hyvä, että sinulla on myös syitä elää. Toivottavasti ne auttavat sinua jaksamaan sen verran, että etsit jonkun, joka voisi helpottaa taakkaasi ennen kun aivan romahdat sen alle. Pystytkö puhumaan hankaluuksistasi vanhemmillesi tai muille huoltajillesi? Entä isovanhemmille, tädille tai kummille? Tai onko sinulla kaveria, jonka vanhemmille olisi helppo puhua?

Silloin, kun on monia vaikeuksia, voi olla vaikea nähdä elämässä mitään hyvää. Mutta uskon vakaasti, että kaikkiin sinunkin vaikeuksiin on olemassa joku tai jokin, millä niitä voi helpottaa.

Jos et pysty juttelemaan niistä kenellekään siinä lähellä eikä kukaan auta sinua niiden kanssa, niin otathan meihin yhteyttä? Meille voi soittaa joka päivä ilmaiseksi numeroon 116 111 tai tulla chattiin juttelemaan. Kaikki yhteydenotot on maksuttomia ja anonyymejä. Kuulisimme mielellämme, miten sinulla menee ja voisimme yhdessä miettiä, miten niitä hankalia asioita voisi ehkä helpottaa. Mitä tuumaat?

Syksyn tullen sinua auttavat mielellään myös kaikki koulun ammattilaiset. Voi olla, että joku heistä on myös kesällä töissä, siitä on ehkä kerrottu teille ennen lomien alkamista.

Ethän jää yksin näiden hankaluuksien kanssa? Ne on ihan varmasti voitettavissa, kunhan saat niihin joltakulta apua. Aurinkoisia kesäpäiviä sinulle!

Halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

SL😛

Haluutko lisää syitä elää? Hyvä ruoka, unelma jonka voit saavuttaa, ihanat ihmiset jotka myöhemmin tapaat, luonto, harrastukset, ihana musiikki, maailma jota et oo vielä nähny, mahdollinen tuleva aviopuoliso ja lapset.
Koskaan ei tiedä mitä tulevaisuudessa tapahtuu, kaikki menee lopulta hyvin, kaikki käänty paremmin kunhan jaksaa odottaa. Mikään ei säily ikuisesti. Ei hyvät ajat, muttei myöskään huonot ajat. Suru loppuu vielä ja se on suurin syy jatkaa. Ilo jota et ole vielä kokenut on suurin syy jatkaa. Ihanat asiat ovat vielä edessä, sun pitää vaan jaksaa vielä hetki ja saavutat ne. Kaikkea rakkautta sulle<3 jos sä tai kukaan muu haluu puhua, voit lisää mut snäpissä[osa tekstistä poistettu]

Lopuksi vielä, kannattaa kirjoittaa päivän lopuksi 24 hyvää/ihanaa asiaa mitä sinä päivänä tapahtui tai mitä näit. Yksi jokaselle tunnille. Kehu, kaunis sää, lempi paita tuli pesusta. Moni rakastaa sua ja sä ansaitse rakkautta♥️

Vastaa aiheeseen: Ei jaksa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top