Siirry sisältöön
Random luuseri

Siis oon jo tässä koko kevään jankannu itelleni mielessä [Osa tekstistä poistettu] Mut en mä oikeesti haluu sitä mut mua pelottaa, että mä joskus sitte oikeesti haluun tehä sen.. Sit oon pitkään jo miettiny et alotanko viilteleen :(

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

Kiitos, kun kirjoitit tänne Nuortennetin keskustelupalstalle! Moderoin osan tekstistäsi pois asian arkaluontoisuuden takia, mutta olen kyllä lukenut kaiken.

Ikävä kuulla, että sinulla on itsetuhoisia ajatuksia ja minulla heräsi iso huoli voinnistasi. Vaikeiden ja synkkien ajatusten kanssa ei tule koskaan jäädä yksin, vaan sinulla on oikeus saada apua itsellesi. Olet todella arvokas ja tärkeä, ja toivoisin, että saisit tukea itsellesi, jotta vointisi paranisi.

Vaikka nyt olo tuntuisikin toivottamalta, niin tulevaisuus voi tuoda tullessaan sinulle vaikka mitä hyviä ja ihania asioita. Pahaan oloon ja itsetuhoisiin ajatuksiin on saatavilla apua! Miltä sinusta tuntuisi kertoa ajatuksistasi ja voinnistasi jollekin luotettavalle ja turvalliselle aikuiselle? Tällainen aikuinen voi esimerkiksi olla vanhempi, joku muu lähipiirisi aikuinen, kouluterveydenhoitaja, opettaja tai koulukuraattori. Aikuisen avulla sinun on mahdollista saada itsellesi hyviä ja turvallisia keinoja pahan olon helpottamiseksi. Joskus vakavan asian puheeksi ottaminen voi tosin tuntua vaikealta. Silloin voi kokeilla esimerkiksi kirjeen kirjoittamista ja sen näyttämistä haluamalleen aikuiselle.

Meillä Nuortennetissä on myös ilmainen Lasten ja nuorten puhelin (p. 116 111) sekä chat ja nettikirjepalvelu: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/ Palveluissamme pystyt anonyymisti juttelemaan ihan mistä aiheesta tahansa.

Olet tärkeä ja arvokas! Ethän jää ajatustesi kanssa yksin! <3

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Eikai tää tuu toteen?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top