Siirry sisältöön
13

joo en tiiä miten tän alottais mut siis erosin just mun gf kaa ja tykkään yhest pojasta mut se on varattu ja 17v ja sit tykkään ehk vähän yhestä toisestakin pojasta ja se on 13v ja mun rinnakkais luokal(en oo bi). mut ylihuomenna on [paikkakunta ja laji poistettu] turnaus mul ja siel pitäis käydä suihkus ja oon just viilelly ja Mul on [osa tekstistä poistettu] ja kaikki näkis ne jos kävisin suihkus ja en pysty lopettaa sitä viiltelyy ja oon yrittäny kerran [osa tekstistä poistettu] no ei toiminu ja lyön itteeni välil kylkeen ja kyljet on ollu kipeet sen takia ja [osa tekstistä poistettu] kans. Mul on kaikkeen tohon myös hyviä syitä.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos viestistäsi. Aloitan kommentoimalla tuota seurusteluasiaa. Olen pahoillani erosta paitsi, jos se oli omakin toiveesi. Nyt olet sitten ihastunut kahteen eri tyyppiin, mikä on ihanaa! On mukavaa, kun ympärillä on ihania ihmisiä ja rinnassa kuplii, eikö? Eiköhän aika näytä, mihin suuntaan tunteet ja tilanteet etenevät. Pidän peukkua, että kaikki sujuu mukavasti!

Sen sijaan olen huolissani viiltelystä ja muista itsetuhoisista ajatuksistasi. Sinulla on nyt selvästi tosi paha olo, mistä olen tosi pahoillani. Kerrot, että tälle on hyviä syitä. Tarkoitat ilmeisesti, että elämässäsi on nyt suuria murheita? Kuulostaa siltä, että ne ovat sellaisia, joiden käsittely ei yksin onnistu. Viiltely on aina merkki siitä, että ihmisellä on elämässä niin isoja asioita, ettei niitä kykene yksin ja ilman apua käsittelemään. Fyysinen kipu itseä satuttaessa on asia, joka on itse hallittavissa ja siksi jotkut sitä käyttävät ja saavat näin hallinnan tunnetta elämäänsä. Se ei valitettavasti edistä asioita lainkaan, vaan tuo lisää ongelmia, niin kuin nyt tuo riisuuntuminen muiden seurassa ja lisäksi ihoon jäävät jäljet, haavojen tulehtuminen, syyllisyys ja toimintaan koukuttuminen.

Tämä viesti julkaistaan tuon turnauksen jälkeen, joten olet joutunut päättämään itse, kuinka olet siellä toiminut. En siis nyt pysähdy siihen lainkaan.

Toivoisin sydämestäni, että pystyisit juttelemaan noista elämässäsi olevista hankalista asioista jonkun aikuisen tai ammattilaisen kanssa. Puhumalla asiat selkeytyvät eivätkä niihin liittyvät tunteet ole enää niin sietämättömiä. Koulussa sinua auttaa esimerkiksi kuraattori. Hänelle kaikki nuorten erilaiset asiat ja huolet ovat tuttuja. Myös terkkarille voit käydä kertomassa huolistasi.

Voit milloin tahansa soittaa myös meille. Numeromme on 116 111. Meillä on myös chat, johon voit tulla juttelemaan. Molemmat palvelut ovat sinulle täysin ilmaisia ja sen lisäksi anonyymejä ja luottamuksellisia. Ja on meillä myös kirjepalvelu, jossa voi käydä kirjeenvaihtoa kanssamme. Ethän jää yksin pahan olon tai itsetuhoisten ajatusten kanssa! Ansaitset voida hyvin saada apua asioissa, joiden kanssa et selviä yksin.

Halauksin,
Lasten- ja nuortenpuhelimen ja chatin päivystäjä

E.W.

Musta tuntuu välillä ettei vanhempani välitä musta
Mitä teen?
En uskalla puhua siitä

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos viestistäsi. Onpa kurja kuulla, että sinusta tuntuu siltä, ettei vanhempasi välitä sinusta! Sen täytyy tuntua tosi pahalta.

Puhuvatko vanhempasi sinulle vähättelevästi tai saatko osaksesi vähemmän huomiota kuin sisaruksesi, jos sinulla sellaisia on? Vai onko kyse siitä, että vanhempasi eivät ehdi huomioida sinua muiden hommien ohella? Joskus aikuiset ovat kiireisiä tai pohtivat omia asioitaan tai huoliaan eivätkä siksi muista huomioida lapsia. Tai joskus, jos lapsella sujuu kaikki hyvin, aikuiset unohtavat, että he tarvitsevat huomiota myös silloin.

Ymmärrän, että tästä asiasta voi olla tosi vaikea puhua. Silti ajattelen, että mikään ei ehkä muutu, jos vanhempasi eivät saa tietää, miltä sinusta tuntuu. Vai mitä itse ajattelet? Siksi kannustankin sinua vielä miettimään, olisiko joku tapa, jolla he saisivat tietää ajatuksistasi.

Mitä jos itse ehdottaisit jotain yhteistä tekemistä? Pelaamista, leipomista, lenkkiä tai kirjastokäyntiä? En yhtään tiedä, mistä tykkäät, mutta uskon, että keksit kyllä jotain! Samalla voit sanoa, että tykkäisit siitä, että tekisitte asioita enemmän yhdessä. Tai että sinusta tuntuu, ettet ole enää heille tärkeä.

Voi olla, että menin tässä nyt ihan hakoteille, kun en tiedä sinusta enempää. Olisikin tosi mukava jutella asiasta enemmän. Haluaisitko soittaa meille (numeromme on 116 111), tulla chattiin juttelemaan tai kirjoittaa elämästäsi enemmän kirjepalveluun, jossa voi aloittaa kanssamme kirjeenvaihdon? Kaikki palvelumme ovat sinulle täysin maksuttomia eikä niissä tule ilmi nimesi. Haluamme sinun parastasi ja että sinulla olisi kotona rakastettu olo.

Sinua ajatellen,
Lasten- ja nuortenpuhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: elämä 1%

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top