Siirry sisältöön
Apua tarvitseva

Mun elämä on tällä hetkellä ihan pas***. Mun kaverit varmaan vihaa mua ja vanhemmatkin suuttuu mulle ihan pikku asioista ihan hirveesti. Mua on kiusattukkin 6 vuotta ja haukkuttu ihan lyttyyn, heti kun luulin et ne ajat on takana niin mua taas alettiin jättämään yksin ja ei puhuttu mulle mitään. Mun ukkikin sai muutama viikko sitten sydänkohtauksen, mut onneksi selvisi siitä. Tänään oli taas yksi päivä jolloin mietin itsemurh@@ mut en antanu itteni sortua siihen. Mun koulussakin on yksi opettaja joka vihaa mua yli kaiken. Mun vanhemmat tietää siitä aiemmasta kiusaamisesta mut täst nykysestä ei. Mun iskä on joskus vihjaillut mulle et olisin lihava joten oon yrittänyt laskee painoa vähän mut en oo onnistunut.

Toivottavasti ees joku pystyis jotenkin auttaa tässä!

Porkkanakakku

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos viestistäsi. Onpa hyvä, ettet jää yksi noiden asioiden kanssa, vaan purat niitä jonnekin.

Ensinnäkin on tosi väärin sinua kohtaan, että sinua kiusataan ja jätetään yksin. Sellainen käyttäytyminen on todella väärin ja rumaa. Toivonkin, että kerrot tuosta uudesta tilanteesta jollekin aikuiselle niin, että se saadaan pian loppumaan. Samoin olisi hyvä kertoa myös siitä, kuinka tuo opettaja saa sinut tuntemaan, että hän vihaa sinua. Kuulostaa siltä, että hän ei kohtele teitä oppilaita ihan tasapuolisesti, mikä on tosi kurjaa sinun kannaltasi ja uskon, että se tuntuu varmasti tosi pahalta.

Onneksi sinulla on ilmeisesti muitakin kavereita, jotka eivät kiusaa sinua (jos oikein ymmärsin). Miksi ajattelet heidän vihaavan sinua? Jos olet heille mukava, niin ei heillä kai ole mitään syytä vihata sinua. Jos välillänne on tapahtunut jotain, niin toivottavasti pystytte puhumaan siitä. Yleensä ihmiset ovat hyvin ymmärtäväisiä, jos joku myöntää tehneensä väärin ja sanoo olevansa pahoillaan. Toivottavasti kaveruutenne jatkuu ja voit viettää aikaa jatkossakin näiden kavereiden kanssa.

Se, että vanhemmat suuttuvat helposti, ei varmasti tunnu hyvältä. Heidän olisi tosi tärkeää tietää, miltä se sinusta tuntuu. Luuletko, että voisit joskus sanoa heille, että he suuttuvat nykyään ihan pieneltäkin tuntuvista asioista? Ehkä he alkaisivat pohtimaan omaa käytöstään ja sitä, miltä se sinusta mahtaa tuntua. Tuo painosta huomauttelukaan ei ole lainkaan asiallista. Olen tosi pahoillani, että isäsi on tehnyt niin. Kaikista tärkeintä on, että voit hyvin, olet itse tyytyväinen itseesi ja syöt hyvin ja monipuolisesti.

Onneksi ukkisi selvisi sydänkohtauksestaan. Hän on sinulle selvästi hyvin tärkeä. Tietääköhän hän, kuinka huojentunut olet ja kuinka tärkeä hän on sinulle? Toivottavasti teillä on vielä monia yhteisiä vuosia edessänne!

Se, että jopa itsemurha käy joskus mielessäsi, kertoo siitä, että olosi on välillä tosi kurja ja se huolestuttaa minua. Kun sinulla on noin paljon huolia ja murheita, niin miltä sinusta tuntuisi kertoa niistä koulusi terkkarille tai kuraattorille? He ovat siellä sinuakin varten ja ovat valmiita auttamaan, jos vain kerrot heille huolistasi.

Jos haluat jutella jostain näistä aiheista lisää meidän palveluissamme, voit aina soittaa tai kirjoittaa meille! Numeromme on 116 111 ja olemme auki vuoden jokaisena päivänä. Meille voi jutella, chattailla tai kirjoittaa nettikirjeen täysin anonyymisti. Olet meille tärkeä!

Kaikkea hyvää toivottaen
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Elämä ihan päin puuta….

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top