Siirry sisältöön
=D

Btw oon 12-vuotias tytsy. Elämä siis vituttaa haluisin vaan kuolla. Joka ikinen yö kun menen nukkumaan toivon että en enää heräisi. Valitettavasti olen herännyt joka aamu vaikka kuinka anelisin. Mulla on lähes kaikki masennuksen oireista et on kyl hauskaa(SARKASMIA)=D! Välillä otan jonkun laturin johdon ja vaan kuristan itseäni. Haluisin kertoo kuraattorille jotta saisin esim terapiaa tai jotain sellaista. Mut pelkään et jos kerron niin he antava mulle lääkkeitä tai lähettävät suljetulle tai molempia. Et juu. Nuortennetti on kyl kiva paikka ja löydän sieltä vertaistukea!(huolestuttavan paljon).

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Hyvä että kirjoitit tänne voinnistasi. Olen tosi pahoillani, että voit huonosti ja haluat kuolla. Kuoleman ajatusten taustalla on usein toive siitä, että paha olo poistuisi ja kaikki olisi taas hyvin. Se on ihan ymmärrettävää silloin, kun voi tosi huonosti.

Olen tosi iloinen siitä, että olet ajatellut kertoa olostasi kuraattorille. Ei ole oikein, että voit huonosti ja apua on kyllä saatavilla! Vointiasi kartoitetaan ensin ja pohditaan ehkä sitä, mistä paha olosi johtuu – onko jotain, mikä aiheuttaa sitä edelleen ja johon pitäisi puuttua? (Esim. huono kohtelu kotona, liian suuri työmäärä koulussa jne. Nämä syyt voivat olla monenlaisia ja joskus mitään erityistä syytä ei löydy.)

Yleensä tarjotaan ensin keskusteluapua, ei lääkkeitä. Ja jos joskus lääkkeitä mietitään, niin niiden aloittamista pohditaan yhdessä sinun kanssasi. Osastohoito tulee kyseeseen silloin, kun olet niin suuressa vaarassa itsellesi tai toisille ihmisille, ettei kotona oleminen ole turvallista tai jos olosi on niin sietämätön, ettet pysty olemaan kotona. Osasto voi silloin olla turvallinen paikka levätä ja keskittyä vain olon kohentamiseen. Sinua ei siis viedä minnekään heti tai vastoin tahtoasi, ellei tilanne ole todella akuutti tai kriittinen.

Parasta olisi, että juttelisit näistä peloistasi ammattilaiselle heti alussa, jotta saat rauhan niiden osalta. Kaikki uusi ja tuntematon voi olla pelottavaa, mutta oikea tieto asioista auttaa ja rauhoittaa mieltä. Kannattaa siis heti aluksi kysyä kaikki mahdolliset asiat, jotka pohdituttavat sinua ja jatkaa kyselyä myöhemminkin aina, kun mietit jotain asiaa.

Toivottavasti varaat ajan kuraattorille (tai terkkarille) mahdollisimman pian, jotta alkaisit saamaan pian apua huonoon oloosi. Muista, että mahdollinen masennus on sairaus, johon on saatavissa apua ja josta on ihan mahdollista parantua. Lupaan, että alat voimaan paremmin pikkuhiljaa, kun kerrot ammattilaisille rehellisesti voinnistasi ja alat saamaan apua.

Ammattilaisten tapaamisten lisäksi voit myös soittaa ja jutella meille chatissä. Numeromme on 116 111 eikä soittaminen maksa sinulle mitään. Meillä saat jutella asioistasi anonyymisti ilman kiirettä, ja palvelumme ovat auki läpi vuoden, joka ikinen päivä.

Sinua halaten,
Lasten- ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

rainbow

Moikka!
Oon saanu masennukseen lääkityksen ja käyn terapiassa!
Mua ei minnekkään osastolla laitettu vaikka olin tosi itsetuhoinen. En sitten tiedä miksi?
Kannattaa kertoa nyt jollekkin ennen kun on myöhäistä!
Rakkautta sulle!

Vastaa aiheeseen: Elämä vituttaa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top