Siirry sisältöön
Kida

heippa rallaa

Olen 13 vuotias tyttö ja elämäni on aivan sekaisin.
Tarkoitan sitten ihan kirjaimellisesti,minulla on masennus [osa tektsistä poistettu] Perheeni tietää siitä ja ystäväni,mutta he eivät ota asiaa tosissaan.Oikeasti minua vaivaa paraskaverini,jos sanonkin jotain itseeni liittyvää vahingollista tai jotain muuta hän suuttuu.Hän sanoo että häntä vaivaa se että sanon jotain itseeni vahingoittavaa.
Minua ahdistaa se,minua loukkaa se ja surettaa.Koska minulla on jo paljon muutenkin ongelmia itseni kanssa en jaksaisi,jalkani ovat jo pettäneet.Painoni on pudonnut jo 2-3 kiloa ja masennus pahentunut.Äitini auttaa minua tämän kanssa mutta ei auta.
Näin kaverini kanssa on käynyt ennenkin.En voi olla ilman häntä,en saa kavereita koska jokainen vihaa minua,kirjaimellisesti.
Asiaan liittyy myös se että olen puoliksi ulkomaalainen.En tiedä onko myös pahin viholliseni kateellinen.En tiedä onko kaverini.

Kaveriporukkaamme kuuluu 3 poikaa minä ja paraskaverini olemme molemmat tyttöjä.Hänen kanssaan minun pitää olla ellen tahdo olla yksin.En saa kavereita helpolla kun minusta levitellään juoruja.

Myös minua painaa se etten kelpaa tälläisena kenenkään mielestä.
Olen hoikka,hiukan lauta Omistan paksun,tuuhean ja kiiltävän tukan.Silmäni ovat vihreä,sinisen,ruskean väriset.Minulla on myös hiukan näppyjä,mutta silti en kelpaa kellekkään.Myös saan lisä paineita viholliseni takia joka hengaa ihastukseni kanssa.Paraskamuni käskee lopettaa ihastumisen mutta en lannistu..hän myös karjuu minulle siitä että hän on ihastukseni vanha luokkalainen niin muka sanon ettei hän saa puhua tälle.Olen ollut vain paniikissa..
En tiedä kelpaanko mutta toivoisin että kelpaisin…olen jo miettinyt koulun vaihtoa kun en vain jaksa enää..en vain jaksa..

Mutta minähän se virheitä tässä olen tehnyt…kaverini vain näyttää että olen hirveä ihminen.Ei kukaan enkeli ole.Olen viestitellyt nuortennettiin ja vastaillut joillekuille ja myös lähettänyt MLL viesti hommaan apupyyntö kirjeitä…varmaankin jo kymmeniä.

Toivoisin saavani edes apua täältä..muualta en taida saada.

Ongelmanuori

Joo heippa taas modet, jos hingutte sensurointia niin sanelkaas ite kivempaa tekstiä, karu maailma.

Asiaan: Puhu vaan rohkeasti kenelle haluat, ihastu kehen haluat. Elä omaa elämääsi, jos ei kaveria miellytä mitä teet ja hän koittaa sinua ”ohjata” jollakin tapaa, hylkää koko kaveri. Jos alkaa urputtaa toden teolla, [osa tekstistä poistettu] lähde lätkimään, poista kaikki yhteydet häneen ym. [osa tekstistä poistettu]

MLL Ylläpito

Hei Kida,

on ikävä kuulla, että sinua ja pahaa oloasi ei oteta tosissaan. Kirjoitit vakavista asioista ja tarvitsisit aikuisen tukea ja apua, jotta alkaisit voimaan paremmin. Voisitko lähestyä koulussasi esimerkiksi terveydenhoitajaa ja käydä juttelemassa hänen kanssa mieltäsi painavista asioista? Terveydenhoitaja on aikuinen, joka haluaa auttaa ja on koulussa juuri tällaisia tilanteita varten. Tai onko lähipiirissäsi joku muu aikuinen, kelle sinun on helppo puhua ja pyytää apua?

Jos asian puheeksi ottaminen tuntuu sinusta hankalalta, voit käytää apunasi Huoli puheeksi lomaketta, joka löytyy täältä: https://mll-fi-bin.directo.fi/@Bin/06312af37d4d5af0e430ededf84a2ae1/1354613006/application/pdf/14427896/Huoli%20puheeksi%20-lomake.pdf

Jos haluat, voit myös kirjoittaa uudelleen Lasten ja nuorten kirjepalveluun, josta saat aikuisen vastauksen. Voit myös halutessasi kopioida yllä olevan tekstin ja lähettää sen kirjepalveluun.

Toivon, että saat ystäväsi kanssa selvitettyä asiat. Muista, että olet kaunis ja arvokas juuri sellaisena, kuin olet. Kelpaat juuri sellaisena, kuin olet!

Girl1

Munkin elämä on aika mutkilla. Olin itekkin joskus samassa tilanteessa. Joten mä ymmärrän sua hyvin. Jos vaihdat koulua, voit saada uusia kavereita, mutta jos kaverisi kanssa on ollut joskus sama tilanne, niin voit selvitä. TOIVON että kaikki muuttuu hyväksi! :/

vaihtelu toivoisin

Kaikki modet pyytäisin että koittaisitte vähän enemmän auttaa kun että sanotte auttavan puhelimen numeron ja auki oloajat ja ton kaavake jutun ja myös sen ett koulussa on terkkari js kuraattori joidenka kanssa voit puhua kaikki yllä pidon jutut on melkein tuollaisia :'( vaihtelua!

Vastaa aiheeseen: Elämäni on mutkissa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top