Siirry sisältöön
[Nimimerkki poistettu]

Moi kaikki oon siis 12-14-vuotias tyttö mut aloitetaan. [Osa tekstistä poistettu] Kaikki menee alamäkeä kohti. En enää melkein koskaan tunne iloa tai nautintoa. Esim kun syön suosikki ruokia jotka yleensä toi minulle ennen nautinnon tunteen ei enää maistu niin hyvältä enkä saa niistä nautintoa. En tule iloiseksi asioista joista ennen iloitsin. Olen lähes aina vain alakuloinen tai surullinen. [Osa tekstistä poistettu] Koulukin on vain liian raskasta ja väsyn lähes tyhjästä. Siksi tahdon osastolle jotta pääsisin lepäämään ja kokoamaan ajatuksiani. Kiitos kun luit tämän.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

Kiitos viestistäsi! Moderoin osan tekstistä pois asian arkaluonteisuuden takia, mutta olen lukenut tekstisi kokonaisuudessaan.

Oli kurja lukea voinnistasi sekä kuinka sinulla on ollut itsetuhoista käytöstä ja itsetuhoisia ajatuksia. Kun voi huonosti, niin se voi usein vaikuttaa myös siihen, että asiat tuntuvat raskailta ja väsyy nopeammin. Kerroitkin, että haluaisit päästä osastolle, jotta pääsisit lepäämään ja kokoamaan ajatuksiasi.

Yksin ei tarvitse jäädä oman olon kanssa, vaan apua on saatavilla. Olet ottanut jo askeleen kohti parempaa, kun olet avannut ajatuksiasi tänne ja seuraavana askeleena kannustaisin sinua juttelemaan jollekin luotettavalle ja turvalliselle aikuiselle, ellet ole näin tehnyt jo. Kouluterveydenhoitaja tai -kuraattori voivat olla oppilaiden tukena monissa erilaisissa vaikeissa tilanteissa ja haluan rohkaista sinua kääntymään heidän puoleensa. He osaavat auttaa ja tukea sinua eteenpäin, jotta olosi paranisi. Omasta olostaan on tärkeää kertoa myös oman lähipiirin aikuiselle, jotta sinun ei tarvitsisi yksin jäädä miettimään, mistä voisit saada apua.

Meillä Nuortennetissä on myös ilmainen Lasten ja nuorten puhelin (p. 116 111) sekä chat ja nettikirjepalvelu: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/ Palveluissamme pystyt anonyymisti juttelemaan ihan mistä aiheesta tahansa.

Olet arvokas! <3

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: En enää jaksa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top