Siirry sisältöön
Noe

Okei siis, mua ei kiusata koulussa tai mitään mutta mua ahistaa. En jaksa mennä kouluun. Se on jotenki tosi vaikeeta mulle, etenki liikka tunnit. Mua aina ahistaa tunnilla ja jos ope kysyy vastausta en uskalla sanoo mitään. Koulu myös aiheuttaa mulle mielenterveys ongelmia ja itsetuhoisuutta. Onko neuvoja miten ois helpompaa mennä kouluun?

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei Noe,

Todella hienoa, että tulit kysymään neuvoa!

Ikävä kuulla, että sinua ahdistaa, etkä ole jaksanut mennä kouluun. Kerroit myös, että sinua ahdistaa tunnilla, etkä uskalla sanoa mitään, jos opettaja kysyy vastausta. Kerroit, että koulu on aiheuttanut sinulle mielenterveysongelmia ja itsetuhoisuutta.

Ahdistukseen, itsetuhoisuuteen ja muihin mielenterveysongelmiin tulisi aina saada apua, eikä niiden kanssa tule koskaan jäädä yksin! Kun näihin haasteisiin saa apua, niin se voi myös helpottaa kouluun menemistä.

Kannustaisin sinua kertomaan olostasi jollekin luotettavalle ja turvalliselle aikuiselle, esimerkiksi huoltajalle tai jollekin muulle lähiaikuiselle. Tämän lisäksi olisi tärkeää, että voisit mennä keskustelemaan koululla esimerkiksi opettajan, kuraattorin tai terveydenhoitajan kanssa. He ovat tottuneet käsittelemään monenlaisia mielenterveyden haasteita ja he osaavat pohtia kanssasi, miten oloasi saisi paremmaksi ja miten kouluun meneminen voisi olla helpompaa. Voit esimerkiksi pyytää lähiaikuistasi olemaan yhteydessä koulun työntekijään tai voit myös suoraan itse olla yhteydessä. Saisitkohan esimerkiksi Wilman kautta yhteyden tai löytäisitkö vaikka puhelinnumeron, johon voisit laittaa viestiä?

Jos haluat jutella anonyymisti luotettavan aikuisen kanssa, voit aina soittaa myös meidän ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111). Meillä on myös chat ja nettikirjepalvelu. Keskustelut meidän palveluissamme ovat aina luottamuksellisia! https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: En halua kouluun

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top