Siirry sisältöön
Moi

Moi. en oikee tiiä mitä mun pitäis tehä ku mua kiusataa ei oo kavereita mun vanhemmat vihaa mua [Osa tekstistä poistettu]

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

Kiitos viestistäsi! Oli surullista kuulla ajatuksistasi, mutta olen ylpeä sinusta, että päätit kirjoittaa tänne. Kuulostaa siltä, että olet joutunut kokemaan paljon vaikeita asioita ja silloin mielessä voi olla synkkiä ajatuksia. Vaikeista asioista ja synkistä ajatuksista on kuitenkin mahdollista päästä eteenpäin kohti parempaa. Apua ja tukea on saatavilla!

On todella ikävää, että joudut kokemaan kiusaamista! Usein kiusaaja itse saattaa voida huonosti ja purkaa sitä kiusaamalla muita – kiusaaminen on kuitenkin aina väärin ja siihen tulisi puuttua aikuisten toimesta. Ovatko aikuiset tietoisia kiusaamisesta ja onko siihen yritetty puuttua?

Kirjoitit myös, että sinulla ei ole kavereita. Sinä ansaitset ympärillesi kavereita, joiden seurassa sinun on hyvä olla ja tulet hyväksytyksi juuri sellaisena kuin olet. Haluaisitko tutustua uusiin ihmisiin ja saada kavereita itsellesi? Voisiko esimerkiksi koulullasi tai naapuristossasi olla sellaisia nuoria, joihin halusit tutustua?

Oli kurja kuulla, kuinka koet vanhempiesi vihaavan sinua. Joskus aikuiset voivat reagoida voimakkaasti, mutta olisi tärkeää, että sinulle välittyisi se, että vanhempasi välittävät sinusta. Tuntuisiko sinusta siltä, että voisit tästä tunteestasi kertoa rehellisesti vanhemmillesi? Joskus voi jo hieman helpottaa tilannetta, jos kertoo omat ajatuksensa ja tunteensa ääneen. Jos kuitenkin sinusta ei tunnu hyvältä jutella omien vanhempiesi kanssa, niin silloin olisi hyvä kertoa ajatuksista jollekin toiselle läheiselle ja luotettavalle aikuiselle.

Tärkeää, että on näiden asioiden kanssa ei jäisi yksin. Kiusaamiseen on ehdottomasti puututtava ja sinulla on myös oikeus saada tukea muihinkin mieltä painaviin asioihin. Miltä sinusta tuntuisi puhua näistä esimerkiksi opettajalle tai koulukuraattorille? Koulun aikuisten tehtävänä on olla nuorten tukena ja kertomalla asioistasi mahdollistaisit sen, että voisit saada itsellesi tukea. Joskus ääneen puhuminen voi tuntua vaikealta, niin silloin voi kokeilla vaikka kirjoittaa omista ajatuksistaan ja näyttää tekstin sitten haluamallesi aikuiselle.

Meillä Nuortennetissä on myös ilmainen Lasten ja nuorten puhelin (p. 116 111) sekä chat ja nettikirjepalvelu: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/ Palveluissamme pystyt anonyymisti juttelemaan ihan mistä aiheesta tahansa.

Olet tärkeä ja arvokas! <3

Halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: En halua [Osa otsikosta poistettu]

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top