Siirry sisältöön
stressaa vitusti

Mä en halua kesätyötä ollenkaan, mutta kaikki jatkuvasti painostaa mua hankkimaan semmosen. Pääsin yhteen paikkaan, mutta mua ei kiinnostaisi mennä sinne ollenkaan, kun en halua olla kuin korkeintaan 2vk koko kesällä töissä, ja se työ olis literaalisesti koko kesän ajan.
Haluan lomaa, enkä halua töihin, mutta kun on pakko mennä jonnekkin. Mul on vaan jatkuva ahdistus, kun en oikeesti halua sitoutua pidemmäksi aikaa minnekkään, varsinkaan kun sieltä paikasta ei edes kerrota tarkkaan mitä siellä tehdään, vaan sanotaan vaan että ”selviää sitten kun paikan on hyväksynyt”. Mä itse haluan tietää tasantarkkaan mitä työtä tehdään, minä päivinä, mihin aikaan, kuinka paljon lomapäiviä jne. En halua allekirjottaa mitään ellen tiedä, ettei ne sitten heti sen jälkeen sanokkin että ”sovittiin että teet tätä, mutta et teekkään sitä, vaan menet nyt tekemään tätä”.
Ja en yhtään koe et joku työ olis hyväks mun mielenterveydelle, kun oon ollut koko kouluvuoden ihan vitun stressaantunut, ja kesä olis ainoa hetki jolloin saisin vain olla kotona ja tehdä mitä huvittaa.
Ja mulla on vuotta vanhempi isoveli, joka ei ole myöskään ollut ikinä töissä, ja häntä ei olla pakottamassa minnekkään, niin miksi mua sitten pakotetaan?
Oon 100% varma etten halua asiakaspalvelutyötä, pihalla tehtävää työtä, mitään työtä missä pitäisi hyllyttää, tms. Mulle mieluista työtä olis jossain leipomossa joku leipominen, mutta kun niihin aina etsitään kesätyöläisiä jotka opiskelee sille alalle, ja mä en opiskele.
Mitä mä teen? En todellakaan haluu kesätöihin, mut kaikki pakottaa niin tuntuu että on pakko mennä? Menenkö siis vai en?

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Ymmärrän hyvin, että kaipaat pitkän ja stressaavan talven jälkeen lomaa ja palautumista. Opiskelu voi olla psyykkisesti raskasta ja hyvää vastapainoa sille on aikatauluttomuus, huolettomuus ja vapauden tunne eli kun saa tehdä sitä, mikä minäkin päivänä tuntuu hyvältä.

Mikäköhän lienee syynä siihen, että sinun halutaan hakevan niin kovasti töihin? Onko sinulla minkäänlaisia arvauksia? Onko esimerkiksi perheesi rahatilanne huono tai onko sinulla paljon sellaisia menoja, joihin vanhemmillasi ei olisi varaa? Vai tylsistytkö helposti, jos loma on liian pitkä?

Joka tapauksessa saat itse valita, menetkö töihin vai et. Koulujen loma on pitkä eli tuon muutaman viikon ajan ehkä jaksaisitkin tehdä töitä niin, että lomaakin jäisi tarpeeksi. Mutta jos perheelläsi on hyvä taloudellinen tilanne ja sinulla riittää mielekästä puuhaa koko kesäksi, niin en näe syytä, miksi et voisi lomailla koko kesää.

Voisitko siis olla yhteydessä työpaikkaan ja kysyä, onnistuisiko vain kahden viikon pätkä ja että millaista työ käytännössä olisi? Olet ihan oikeassa siinä, ettei työsopimusta kannata allekirjoittaa ilman, että tietää, millaisista työtehtävistä tarkalleen on kyse.

Toivottavasti pääset johonkin hyvään ratkaisuun tässä asiassa. Työelämässä olevillakin on vuodessa vähintään viisi viikkoa lomaa ja lomaa tarvitsevat myös koululaiset ja opiskelijat.

Voit milloin tahansa soittaa meille ja jutella asiasta lisää tai jos sinulla on mitä tahansa muuta mielen päällä. Vastaamme numerossa 116 111 vuoden jokaisena päivänä eikä soittaminen maksa sinulle mitään. Meillä on täällä Nuortennetissä myös jokailtainen chat sekä kirjepalvelu, joiden kautta voit myös olla meihin yhteydessä.

Keväisin terveisin
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: En halua töitä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top