Siirry sisältöön
Miks en voi tehä mitä haluun ilman et joku nauraa tai vihaa?

Täs vähän taustaa niin helpompi ehkä tajuu jotain. Oon siis tyttö ja tulin kaapista viimevuonna Omnisexualina. Omnisexual tykkää kaikista sukupuolista, mutta jostain saattaa tykätä vähemmän tai enemmän kuin toisesta. Siihen aikaan kaikki yläasteelta huuteli käytävillä kaikkee ”Homo!” Ja ”Lesbo!” Mutten ikinä kertonu kellekkään, sehän oli vaan huuteluu mä ajattelin. Myös siitä lähtien tähänkin päivään asti mulle ja nyt myös joillekkin mun kavereille huudellaan tota samaa ja muutakin ikävää käytävillä. Yks kerta istuin vaan koulussa sohvalla ja 9lk yks poika kyseli läpällä multa kaikkee, mit en vastannu. Se nauro mulle sen kavereiden kaa ja kuvas musta videoo. Mun ympärillä oli kavereita jotka tietty tajus mut ei tehny mitään ku mä itkuu pidätällen katon suoraan puhelimeen vähän hymyillen ku mulle nauretaan ja mua kuvataan. Sit mun perheen sähköskuutilla ne samat tyypit ajaa välitunnilla, siitä oon kertonu vanhemmille, silti se jatkuu. Nyt taas mulla Tiktokissa pari niistä samoista tyypeistä laitta mulle ”Etkö sä oo lesbo” vastaan niihin ”En” ja sit ne sanoo ”Oot” ja sanon taas ”En” ja niin edelleen. Tästäkään en oo sanonu mitään. Kerran perjantaina illalla ku olin lähössä kylältä kotio niitä samoja 9lk pysähty mun vieree mopoautolla ja huus ”lesbo!” Mut esitin etten kuule ja jatkoin matkaa. Luokkalaiset nykyään alkanu heittään tunnilla kumin paloilla ja sanoo tyhmällä äänellä mun nimee siel luokassa, esitän et en huomaa ja teen tehtäviä. Mun luokan samoi poikii kans vitsailee aina itsetuhosuudella tms. Ja se ahistaa kans ku välil vaa huutaa ”näyttäkää ranteet” siel luokas, ja mähän viiltelen, alotin silloin ku mulle alettii huuteleen viimevuonna. Kukaan ei oo huomannu vaikka osa arvista ollu jo sen vuoden kädessä, vaan pari kaverii tietää mut ei ota vakavasti. Vaan yks ottaa ja se on yks [nimi poistettu], mun Sveitsiläinen snp ja pelikaveri. Se oikeesti välittää.
Kaiken tän takia mua ahistaa tosi paljon mennä kouluun, en haluu nukkumaan illalla koska ku nukkuu tuntuu et aika menee nopeemmin, eli tuntuu et aamu tulee nopeemmin. En haluu kouluun, pelkään et joku taas kuvaa videoo, huutaa jotain tai ylipäätään tekee jotain, ja ahistaa kans nykyään lähtee kylältä kotiin pyörällä yksin ku pelkään et joku tukee huutaan jotain ja pelkään pyöräillä sen paikan ohi mis on vaan niitä jotka vihaa mua. Oon muutenkin herkkä ja en haluu itkee ku kaikki näkee. Mua ahistaa mut ei ketää kelle siitä puhua, en vaan haluu mennä kouluun, ei ne tyypit ketkä tätä mulle tekee edes tottelis vaikka käskis lopettaan, ne ei ikinä tottele opettajii muutenkaan. Nytkin itken sitä että huomenna koulua enkä tiedä onko päivä jolloin kukaa ei sano mitää vai päivä jolloin sanoo. Sen tiiän etten tuu varmasti ikinä tuu meneen kouluun ilman sitä isoo ahdistusta ja pelkoo. Vaikka ei tapahtuis mitään silti pelkään et mitä jos joku tulee jostain ja mitä jos joku niistä tyypeistä on tuolla jonne haluun mennä ja en voi puhuu ku kävelen niiden ohi ettei ne hauku.
Sitäkin mietin onko tää kiusaamista? Vaikka eihän täs enemmänki ku puhuta, ei esim tönitä.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Tervehdys!

Lämmin halaus sinulle ja kiitos kun rohkaistuit kirjoittamaan kokemuksistasi tänne Nuortennettiin. Kerrot viestissäsi todella inhottavista ja epäreiluista kiusaamiskokemuksistasi sekä siitä johtuvasta omasta pahasta olostasi. On todella kurja kuulla, kuinka kiusaaminen on saanut sinut kokemaan pelkoa ja ahdistusta. Et voi pahalle olollesi mitään, etkä ole tehnyt mitään väärää. Sinä ansaitset saada apua ja tukea itsellesi.

Kerrot että sinua nimitellään ja kuvataan koulussa, sekä joudut myös somessa kohtaamaan kiusaamista. Voit hyvällä omallatunnolla estää sellaiset tyypit ja yhteydenotot jotka ahdistavat tai eivät tunnu kivoilta. Lisäksi sähköskuutin ottaminen ilman lupaa on rikos ja siihen koulun aikuisten olisi ehdottomasti puututtava.

Pohdit viestisi lopussa voiko kiusaaminen olla myös puhetta vai täytyykö sen aina olla fyysistä satuttamista. Kiusaaminen voi yhtä lailla olla ulkopuolelle jättämistä, satuttavia ja haavoittavia sanoja, pilkkaamista ja toisen nolaamista ja ne satuttavat yhtä lailla kuin töniminen ja lyöminenkin.

Haluan kertoa sinulle, ettet ole mitenkään syypää siihen, että sinua kiusataan. Sinulla on oikeus olla juuri oma itsesi ja saada kulkea rauhassa niin kotona kuin vapaa-ajallakin. Kukaan ei ansaitse tulla kiusatuksi, ei sukupuolen, seksuaalisen suuntautumisen, ulkonäön tai minkään muunkaan ominaisuuden takia.

Mainitset, ettet ole kertonut kiusaamisesta kellekään lukuun ottamatta ystäviäsi. Miltä sinusta tuntuisi kertoa asiasta jollekin turvallisen tuntuiselle aikuiselle? Kokemasi kiusaaminen on todella väärin ja se pitäisi ehdottomasti saada loppumaan. Yksin ei tarvitse pärjätä ja selvitä, vaan ansaitset aikuisia ympärillesi, jotka puuttuvat tilanteeseen ja saavat sen helpottumaan. Onko koulussasi terkkaria tai kuraattoria, jolle voisit mennä asiasta juttelemaan? Jos puhuminen tuntuu hankalalta, voit hyvin näyttää myös tänne kirjoittamasi viestin.

Myös me Lasten ja nuorten puhelimessa (p. 116 111) ja chatissa olemme tukenasi, jos ja kun sitä kaipaat. Olemme auki joka päivä ja meille voit jutella mistä tahansa asiasta nimettömästi ja luottamuksella. Nuorten Tukilinja päivystää lisäksi joka arki-ilta klo 20–24, josta saat tukea pahan olon hetkellä.

Voimia ja halauksia syksyysi!
Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

?

Tosi kurja juttu! Siis oikeesti, toi on ihan kauheeta! Oon joo itekki kuullu ku tosi moni koulussa haukkuu homoja yms ja sanoo jotain tosi hirveitä juttuja, jotka satuttaa monia. Toivoisin et kaikki lopettais tollasen. En osaa sua auttaa, mut kanttii vaa kertoo jollekki jos mitenkään pystyt ja niin niin niin paljon tsemppii sulle ku voin antaa!! Oisimpa siellä sun tukena ja ystävänä! <3<3

Dreamer✨️🧿💋

TOI ON KIUSAAMISTA! TODELLAKIN ON! JA TOI ON HENKISTÄ VÄKIVALTAA OIKEESTI NE TYYPIT ON PASKAKASOJA JOILLA EI OO AIVOJA!

JOKU PÄIVÄ KOULUSSA SANO NIILLE PÄIN NAAMAA ETTÄ TOI EI OO KIVAA VOITTEKO LOPETTAA! OIKEESTI TOI ON HIRVEETÄ! KUKAAN EI SAIS KOKEE TOLLASTA KOHTELUA!❤️❤️❤️

Vastaa aiheeseen: En haluu kouluun.

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top