Siirry sisältöön
12v tyttö

Elikkä siiiss
En jaksais millään koulua ja kaikki ahistaa mua siellä
Mun kaverisuhteet tuntuu menevän koko ajan huonompaan suuntaan vaikka mulla kavereita onkin
Mulla on tosi kauhee olla koulussa ja ahistaa joka asia enkä pysty keskittyy mihinkään joka näkyy tehtävissä ja kokeissa
Oon myös vahingoittanut itteeni ja jäänny siitä kii mun vanhemmille mut en oo puhunu oikeestaa muille
Avauduin vähän mun parhaalle kaverille mut se ei osannu auttaa yhtää eikä ees vastannu mitenkää järkevästi
Tuntuu vaa sille et sekää ei enää välitä musta ja oon pettymys kaikille

Ja mulla on suuri ongelma mun kehon kanssa kiusaamisen ja haukkumisen takia eikä tyyliä oo ja keho ei tunnu omalle haluisn muuttua jotenkin

Toivottavasti joku vastaa<3

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Hyvä kun kirjoitit. Voi olla raskasta kantaa yksin kaikkea tuota, mitä nyt käyt läpi.

Oli kurja lukea, ettet nykyään viihdy koulussa. Kerroit viestissäsi kiusaamisesta. Tapahtuuko sitä juurikin koulussa? Ja ovatko nuo kaverit, joiden kanssa suhteet menevät nyt huonompaan suuntaan, myöskin siellä koulussa? Jos näin on, niin ei ole mikään ihme, ettei kouluun tee mieli mennä, siellä ahdistaa etkä pysty keskittymään koulutehtäviin.

Jos sinua kohdellaan koulussa edelleen huonosti, siitä olisi hyvä kertoa koulun aikuisille. Jokaisessa koulussa pitää lain mukaan olla kiusaamisen vastainen suunnitelma ja sen henkilökunnalla on lain mukaan velvollisuus huolehtia siitä, että kaikilla on siellä turvallista olla. Heidän pitäisi ehdottomasti puuttua tuollaiseen huonoon kohteluun ja saada se loppumaan.

Jos kiusaaminen ei ole koulussa tiedossa (aina opettajat eivät havaitse sitä), olisi tosi tärkeää, että uskaltautuisit kertomaan siitä kenelle tahansa koulun henkilökunnasta. Samalla voisit kertoa, että kaverisuhteiden vuoksi sinun on ollut vaikea olla koulussa ja keskittyä koulutyöhön. Opettajat ovat saattaneet ihmetelläkin, jos kouluarvosanasi ovat yhtäkkiä laskeneet.

Osaatko sanoa, miksi kaverisuhteesi ovat nyt huonontuneet? Onko tapahtunut väärinkäsityksiä tai onko siellä joku, joka kohtelee toisia huonosti? Toivottavasti pystyisit puhumaan näistä asioista heidän kanssaan avoimesti. Jokainen meistä oppii ystävyystaitoja pitkin elämää ja on tärkeää kuulla, jos on loukannut toista.

Se, että avauduit tilanteestasi parhaalle kaverillesi, oli tosi rohkeasti tehty! Raskaista asioista juttelu voi lähentää ja lisätä yhteenkuuluvuudentunnetta. Ymmärrän kuitenkin hyvin, ettei hän osannut reagoida oikein, koska on nuori itsekin. Ehkä aihe oli hänelle vieras eikä hän tiennyt, kuinka tukisi sinua parhaiten? Tai ehkä hän pelkäsi, että sanoisi jotain väärää? On kuitenkin hyvä, että kerroit asiasta hänelle, niin sinun ei tarvitse peitellä huonoa oloasi.

Voit vaikka joskus palata tuohon teemaan ja kysyä, mitä hän siitä ajattelee ja kertoa, ettei hänen tarvitse osata auttaa, mutta halusit hänen vain tietävän, miltä sinusta on viime aikoina tuntunut. On tärkeää, että jatkossa teette edelleen kaikkia mukavia asioita, joita olette ennenkin tehneet, jotta sinulla on muuta ajateltavaa, kun nämä kaikki kurjat asiat. Ehkä hän osaisi auttaa sinua oman tyylin löytymisen kanssa?

Sinulla täytyy olla tosi kurja olo, kun olet päätynyt satuttamaan itseäsi. Olen siitä tosi pahoillani. Mutta hyvä asia on, että vanhempasi tietävät asiasta. Toivottavasti he osaavat auttaa sinua ja huolehtivat, että saat apua pahaan oloosi.

Jos et vielä ole saanut apua olotilaasi, toivoisin, että varaisit ajan koulusi terkkarille tai kuraattorille mahdollisimman pian ja kertoisit heille kaikista mieltäsi painavista asioista: kiusaamisesta, ahdistuksesta koulussa, ongelmista kehon kanssa sekä kaverisuhteista. Olisi tosi tärkeää, että pääsisit pohtimaan näitä kaikkia asioita rauhassa jonkun aikuisen kanssa. Olet ihana ja ansaitset voida hyvin!

Voit myös soittaa meille numeroon 116 111 tai tulla chattiin juttelemaan. Meitä kiinnostaa kuulla, mitä sinulle kuuluu. Palvelumme ovat anonyymejä, luottamuksellisia, auki vuoden jokaisena päivänä eivätkä ne maksa sinulle mitään.

Lämpimin halauksin,
Lasten- ja nuortenpuhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: En jaksa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top