Siirry sisältöön
person_

tälläisia on jo varmaan ihan liikaa, mutta olen vain tosi epätoivoinen huomiota varten. olen ollut allapäin jo pari vuotta, mutta viimeaikaisten tapahtumien seurauksena olen tuntenut itseni vieläkin hyödyttymömäksi, alakuloiseksi, tyhmäksi ja pahaksi. kaikki alkoi siitä kun kerroin kaverilleni (aka minun eksälleni) että paras kaverini (aka ihastukseni ja eksäni pari) oli puhunut eksästäni pahaa hänen selän takana. vaikka meillä on menneisyytemme olemme silti hyviä kavereita, joten kerroin hänelle mitä hänestä oli sanottu. tämän jälkeen he kaksi puhuivat toisillenneen, ja syyttivät minua siitä, että olisin hallunut kääntää heidät toisiaan vastaan. vaikka olenkin vähän kateellinen heidän seurustelustaan, en silti ikinä haluaisi tehdä mitään sellaista. pari päivää sen jälkeen lähetin kuvan itsestäni whatsapp ryhmään, jossa paras kaverini oli. hän vastasi vain sanalla ”great” (eli ”hienoa”), ja kysyin mitä hän tarkoitti, mutta sen jälkeen kun hän ei vastannut, oletin että hän tarkoitti sen sarkastisesti sillä emme olleet puhuneet sen jälkeen kun minua oltiin syytetty. tämä johti melko isoon riitaan, ja pari päivää sitten lähetin parhaalle kaverilleni viestin, joka aloitti toisen sanaharkan. tällä kertaa se kuitenkin loppui sillä että me sovittiin sopia tämä perjantaina koulun piknikillä. tänään aikaisemmin sain kuulla pari asiaa. ensimmäinen asia oli se että sosiaalityöntekijäni oli päättänyt etten saisi mennä piknikille, ja ainoa minulle kerrottu syy oli että olen ollut liian ”toksinen” viime aikoina. eli nyt minä en siis saata nähdä kavereitani tosi pitkään aikaan..
anteeksi että kirjoitin näin pitkän jutun, oli vain pakko saada tämä ulos. kiitos jos luit tähän asti. toivottavasti nautitte päivästänne ja pysytte turvallisina :)

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei person_!

Jos on allapäin ja monenlaisia asioita mielenpäällä, on tosi tärkeää, että ajatuksiaan ja tunteitaan pääsee purkamaan jotenkin. On tosi hienoa, että päätit kirjoittaa tänne ja asiasi on tärkeä!

On ikävä kuulla, kuinka olet ollut allapäin jo pari vuotta ja nyt olo mennyt tapahtumien seurauksena huonompaan suuntaan. Jos ihmissuhteissa on haasteita, niin se ymmärrettävästi voi vaikuttaa omaan mielialaan. Kaikesta huolimatta olet arvokas ja tärkeä!

Selän takana puhuminen on ikävää ja väärin. Kirjoitit, että olet saanut kuulla parhaalta kaveriltasi pahan puhumista eksästäsi, joka on samaan aikaan hyvä kaveri sinulle. Sinut on asetettu hankalan kuuloiseen tilanteeseen, kun olet läheiseltä ihmiseltä saanut kuulla ikävää puhetta toisesta läheisestä ihmisestä. On ihan ymmärrettävää, että halusit kertoa tälle toiselle, mitä olet hänestä kuullut. Ikävää, että tilanne kääntyikin niin, että he syyttelivät sinua. Tunnistat hienosti, kuinka koet hieman kateellisuutta heidän seurustelustaan, mikä on ihan luonnollinen tunne ja kerrotkin, kuinka et missään nimessä haluaisi kääntää heitä toisiaan vastaan. Kurjaa kuulla, että tämän jälkeen tuli vielä isompi riita.

Riidasta ja sanaharkasta huolimatta, pääsittekin lopulta siihen tulokseen, että yritätte sopia asian koulun piknikillä. Ikävä kuitenkin kuulla, että et piknikille saisi mennäkään, etkä pääse näkemään kavereitasi pitkään aikaan. Kirjoitit, että ainoaksi syyksi tälle sanottiin, että olet ollut liian ”toksinen” viime aikoina. Olisi reilua ja tärkeää, että asiaa käsiteltäisiin paremmin kanssasi. Sinulla on ollut vaikeaa ja on tärkeää, että sinä saat itsellesi tukea!

Oletko pystynyt kertomaan kaikesta tästä jollekin aikuiselle? Kerroit, että sosiaalityöntekijäsi oli päättänyt, ettet saa mennä tuolle piknikille ja voi olla, että ympärilläsi olevat aikuiset mahdollisesti tietävät, että jotakin on meneillään. On tosi tärkeää, että pystyisit kertomaan kaikki omat ajatuksesi ja tunteesi turvallisesti jollekin aikuiselle, jotta saisit tukea. Kuka voisi olla sinulle sellainen turvallinen ja luotettava aikuinen, keneen voisit uskoutua ja tukeutua? Entä luuletko, että voisit sosiaalityöntekijälle kertoa, joko itse tai sitten yhdessä jonkun turvallisen aikuisen kanssa, mistä kaikesta on kyse? Jos puhuminen tuntuu vaikealta, niin voit kokeilla kirjoittaa ajatuksistasi ja tunteistasi tai näyttää vaikka tämän kirjoittamasi viestisi.

Meillä Nuortennetissä on myös ilmainen Lasten ja nuorten puhelin (p. 116 111) sekä chat ja nettikirjepalvelu: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/ Palveluissamme pystyt anonyymisti juttelemaan ihan mistä aiheesta tahansa.

Nuorten tukilinja päivystää samassa numerossa (116 111) joka arki-ilta klo 20-24. Voit myös varata soittoajan MLL:n työntekijälle soittamalla Tukilinjalle tai voit kysyä soittoaikoja nettikirjepalvelumme kautta. Lisätietoa löydät täältä: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/nuorten-tukilinja/

Joskus vaikeiden asioiden ja tunteiden keskellä olo voi tuntua toivottomalta, mutta asioilla on kuitenkin mahdollisuus kääntyä parempaan suuntaan. Toimit tosi hienosti, kun kirjoitit tänne ja toivottavasti et jää yksin jatkossakaan!

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: en jaksa elää enää

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top