Siirry sisältöön
”liian nuori”

mä en vaan jaksa enään mulla ei oo motivaatiota mihinkään ja mun kaverit on ihan sairaan ilkeitä mulle. koulu ei mee hyvin, vanhemmat ragee ja tyttöystävän koirakin kuoli. mulla on myös ihan p”ska kehonkuva ja mä yritin laihtua niin pitkään et mun keho ei vaan yksinkertasesti pysty enää, vaikka en ees oo lääkärin mukaan ylipainoinen. uskon aikaisempiin elämiin ja minulla on ollut sellainen ja se elämä oli niin v1tun täydellinen ja toivon joka ilta että heräisin taas siihen elämään tai en heräis ollenkaan. oon viillelly mut mulla ei oo enää motivaatiota siihenkään. koulukuraattorit ei auta mitään ja en tiiä mitä tehä.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos viestistäsi! Ikävä kuulla, kuinka et meinaisi enää jaksaa ja motivaatiota ei löydy mihinkään. Kaverien ikävä käytös, vaikeudet koulussa, keskusteluvaikeudet vanhempien kanssa, läheisen lemmikin kuolema ja kehonkuvaan liittyvät vaikeat ajatukset voivat olla kaikki jo ihan yksistäänkin vaikeita asioita. Saati sitten, jos noin monta vaikeaa asiaa on samaan aikaan mielessä. Kun on monta vaikeaa asiaa mielessä, niin silloin voi olla vielä erityisen vaikeaa jaksaa.

Tuntuu tosi kurjalta puolestasi, että kaverisi ovat sinulle ilkeitä. Tuollainen ei kuulosta hyvien kaverien käytökseltä ollenkaan. Joskus ilkeät kommentit saattavat kertoa siitä, että sanojalla itsellään on jollakin tavalla huono olla, mutta se ei silti ikinä oikeuta käyttäytymään ikävästi muita kohtaan. Oletko kertonut kavereillesi, miltä heidän käytöksensä sinusta tuntuu? Ikävään käytökseen tulisi myös aina puuttua ja siksi siitä olisi hyvä kertoa myös jollekin aikuiselle.

Kerroit myös, kuinka sinulla on myös ollut kehonkuvan kanssa haasteita ja olet yrittänyt laihduttaa. Voi olla, että olet kuullut sanottavan, kuinka jokainen on arvokas ja hyvä juuri omana itsenään. Kunpa pystyisin välittämään sinulle, että sinä riität juuri tuollaisena ja sinussa ei ole mitään vikaa. Ymmärrän kuitenkin sen, että sitä voi olla vaikea itse nähdä, kun on paha olla. Jos kehonkuvaan ja syömiseen liittyy vaikeita ajatuksia, niin niitä olisi tärkeä päästä käsittelemään ammattilaisen kanssa.

Oli huolestuttavaa myös kuulla, kuinka olet aikaisemmin viillellyt. Vaikka et nyt tällä hetkellä viiltelisikään, niin itsensä satuttamiseen tulee aina saada apua. Sillä pyritään usein purkamaan omaa pahaa oloa, mutta tärkeää olisi, että sen tilalle löytäisi muita keinoja, joilla käsitellä tunteitaan.

Kun voi huonosti, niin silloin on tärkeää saada aikuisen tukea. Mielestäni sinun ei pitäisi jäädä yksin noin vaikeiden asioiden kanssa. Tulkitsin viestistäsi, että sinun ja vanhempiesi välillä saattaa olla kitkaa, mutta tuntuisiko sinusta, että pystyisit rehellisesti kertomaan heille voinnistasi? Vaikka erimielisyyksiä heidän kanssaan olisikin, niin uskon, että he haluaisivat kuitenkin tietää voinnistasi. Jos he tietäisivät, niin ehkä pystyisivät olemaan paremman tukenasi ja ymmärtämään sinua. Jos kuitenkin tuntuu siltä, että et pysty vanhemmillesi puhumaan, niin tuleeko sinulla mieleen jotakin muuta läheistä ja turvallista aikuista, kenelle pystyisit uskoutumaan? Jos puheeksi ottaminen tuntuu vaikealta, niin voit hyvin vaikka näyttää tämän Nuortennettiin kirjoittaman viestisi.

Mainitsit myös, että koulukuraattorit eivät auta. En tiedä, millaisia kokemuksia sinulla on koulukuraattoreiden kanssa, mutta joskus se voi ottaa oman aikansa ennen kuin luottamus ammattilaiseen alkaa kasvamaan. Joskus taas voi olla, että henkilökemiat eivät kyseisen ammattilaisen kanssa kohtaa ja silloin voi pyytää, jos pääsisi juttelemaan jollekin toiselle. Voisitko mennä juttelemaan esimerkiksi kouluterveydenhoitajalle? Tai onko koulussasi psykologia? Olisi myös tärkeää, että saisit tukea kouluun liittyviin haasteisiin. Oletko niistä pystynyt juttelemaan opettajallesi?

Myös oman paikkakunnan terveyskeskukseen voi varata ajan. Mielessäsi olevat asiat ovat vakavia ja sinulla on oikeus saada itsellesi ammattilaisen apua. Sinun ei tarvitse jaksaa yksin!

Tiesithän, että voit halutessasi anonyymisti ja luottamuksellisesti jutella myös meidän palveluissamme? Meillä on ilmainen Lasten ja nuorten puhelin (p. 116 111), chat ja nettikirjepalvelu. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Vaikka nyt olo tuntuisi vaikealta ja toivottomalta, niin niistä on mahdollista päästä ylös ja saada taas iloa elämäänsä. <3

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

opiskelija

Voin antaa sinulle 2 vinkkiä, ala käymään salilla ja älä käytä aikaasi turhiin asioihin. Ihminen ite näkee sen ja huomaa miten hän tuhlaa aikaansa turhiin asioihin, vähänniinkuin pieni ääni päässä joka sanoo sinulle että tässä ei ole mitään järkeä.

Mene salille ja käytä aikaasi hyödyllisesti

Salilla mielesi vapautuu ja alat rakentamaan kehoasi. Kehon rakentaminen on vaikeaa, mutta ajan päästä huomaat sen että kuinka paljon työtä olet tehnyt sen eteen ja huomaat sen, että kuinka vahva olet.

Käytä aikaasi hyödyllisesti tekemällä hyivä päätöksiä ja keskittymällä tulevaisuuteesi.

Vastaa aiheeseen: en jaksa enää

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top