Siirry sisältöön
Apua

Mulla on ollut jo jonkun aikaa syömishäiriö ja olin sen takia sairaalassa n. kolme kuukautta. Paino nousi ja kun ahdisti, hoettiin vaan että anna sen painon vielä nousta niin helpottaa. Nyt kun joku aika sitten oli uloskirjaus niin sen jälkeen oon ollut ihan epätoivoinen. En jaksa enää. Tuntuu että masennus ja ahdistuneisuus on voimistuneet, samalla haluan vaan laihtua. Olen tällä hetkellä n. normaalipainon alarajalla, mutta tunnen itseni todella lihavaksi. En silti tahdo takaisin osastolle[osa tekstistä poistettu] Mitä voisin enää tehdä? Tahdon vain kuolla.

MLL Ylläpito

Hei,

syömishäiriön kanssa kamppailu on työlästä. Paraneminen vaatii ennen kaikkea aikaa. Millaista tukea sinä tällä hetkellä saat osastojakson jälkeen?

Painonnousu herättää sinussa varmasti ahdistusta ja saatat kokea negatiivisia tunteita itsestäsi ja kehostasi. Muistathan, että paino ei nouse loputtomiin, vaan keho pyrkii sellaiseen tilaan, jossa se voi hyvin. Ehkä pieni ääni sisälläsi kuiskuttaa, että pitäisi taas tiukentaa otetta? Mutta se negatiivisia asioita kuiskiva ja entisiin tapoihin kannustava ääni on sairauden ääni, joka yrittää nujertaa sinut. Se valehtelee ja saa sinut katsomaan itseäsi vääristyneessä valossa. Nyt olisi tärkeää, ettet antaisi sille periksi.

On raskasta, jos joudut taistelemaan sairauttasi vastaan ihan yksin ja siksi kysyinkin, millaista tukea tällä hetkellä saat. Olisi tärkeää, että sinulla olisi joku ihminen/paikka, jolle/jossa saisit puhua kaikista ahdistuksen tunteista ja peloista, joita sinulla liittyy syömisen normalisointiin. Ottaa aikaa ennen kuin pystyt näkemään ja kokemaan, että normaalipainoisena voitkin paremmin ja elämä ja keho eivät joudu kaaokseen, vaikka annat itsellesi luvan syödä.

Jaksa uskoa siihen, että ahdistus ja masennus eivät kestä ikuisesti, vaan ovat osa paranemisprosessia. Jaksa hokea itsellesi, että haluan olla terve (haluathan?), haluan nauttia elämästä ja olla onnellinen. Noihin kaikkiin sinulla on oikeus ja noita kaikkia kohti kuljet tälläkin hetkellä, pienin askelin. Ethän luovuta, vaan jaksat taistella syömishäiriön peikkoa vastaan! Pystytkö puhumaan vanhemmillesi kuinka avoimesti? Ovatko he tukenasi?

Lämmin halaus sinulle!

Vastaa aiheeseen: En jaksa enää

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top