Siirry sisältöön
kiillehäiriö

en jaksa tätä enää. oon jo aiemmin kirjoittanu tänne mun isästä, joka on väkivaltanen mua kohtaan (+mun sisaruksia kohtaan).
nyt ku tarkemmin mietin nii oon ollu sen silmätikkuna mun koko ikäni enkä jaksais enää sitä et pitää esittää koulus et kaikki on ok, kavereille pidän ihan samaa näytöstä, enkä kotonakaan voi näyttää mun tunteita (voin kyl mut ei ketään kiinnosta ja en oo hirveen läheinen mun äidin kaa enkä osaa puhuu sen kaa).
sen käytös myös heijastuu muhun, mikä saa mut vihaamaan itteeni (oon satuttanu fyysisesti mun sisaruksia samalla tavalla ku se mua)

oon liian kiltti ja empaattinen ihminen pelkästään vihaamaan sitä, koska samalla säälin sitä, mitä se on joutunu kokemaan ja muistelen miten hyvä se on ollu mulle.

mut en enää jaksa sitä, tuntuu ku se yrittäis murskata mut (henkisesti ja fyysisesti)

en vaan enää jaksa sitä haukkumista ja mollaamista, jatkuvaa syyttelyä ja väkivaltaa.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

kiitos viestistäsi. Tosi hienoa, että päätit kirjoittaa vielä uudestaan tänne Nuortennettiin.

Viestiäsi lukiessa ajattelin, että olet joutunut kestämään paljon ikäviä asioita. Jokaisella nuorella on oikeus turvalliseen kasvuympäristöön. On ymmärrettävää että vaikeudet kotona ovat syöneet voimavarojasi. Olisikin tärkeää, että saisit elämääsi sellaista tukea, joka kannattelisi sinua.

Vanhempien käytös vaikuttaa lapsiin, ja monesti lapset omaksuvat sellaisia toimintatapoja, joita vanhemmat käyttävät. On äärimmäisen hienoa, että olet huomannut, miten isäsi toiminta on heijastunut myös sinuun. Onnellista on, että heijastumisesta huolimatta asialle voi tehdä paljon ja omassa elämässä voi toimia eri tavoin. Siinäkin asiassa iso apu voi olla, että elämässä on sellainen turvallinen ihminen, jonka kanssa voi harjoitella toisenlaisia tapoja toimia. Koskaan ei ole liian myöhäistä muuttaa suuntaa.

Onko elämässäsi tällä hetkellä sellaista aikuista, joka on tukenasi? Voit kääntyä luottamuksellisesti esimerkiksi koulun terveydenhoitajan tai koulukuuraattorin puoleen. Voit myös aina olla yhteydessä Lasten ja nuorten puhelimen palveluihin. Meille voi soittaa, kirjoittaa nettikirjeen tai chatata. Lisätietoa palveluistamme löydät täältä: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

On upeaa, että olet kirjoittanut kokemistasi asioista tänne. Toivon sinulle paljon rohkeutta jatkaa avun hakemista. Sinä ansaitset voida hyvin, ja sinun ei tarvitse olla tämän kaiken keskellä yksin.

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen päivystäjä

Vastaa aiheeseen: en jaksa enää

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top