Siirry sisältöön
vihaan kyllästynyt

eli avaudun vähä musta tuntuu ettei kukaan muu välitä musta paitsi mun perhe mulla ei oo kavereita ja mua on kiusattu mun koko elämä haluaisin tappaa itteni mutta en tee sitä koska mun perhe suris ja sit se ois mun vika ja en vaan jaksa enään ……..

MLL Ylläpito

Hei,

tuntuu pahalta lukea, että sinulla on noin kurja olo. Hyvä vaan, että avauduit tänne edes vähäsen. Itsemurha ei olisikaan ratkaisu, vaan ainoastaan äärettömän surullinen ja tarpeeton asia. Kuolema on kaikista lopullisinta ja sen jälkeen elämällä ei ole enää mahdollisuutta näyttää, mitä kaikkea hyvääkin se voi tarjota.

Tähän asti olet joutunut kokemaan vääryyttä, henkistä ja ehkä fyysistäkin kaltoinkohtelua (=kiusaamista), yksinäisyyttä… Ne ovat isoja asioita kohdata tässä elämässä. Niitä ei tulisi joutua kantamaan yksin ja niihin tulisi saada tukea/apua. Elämä ei kuitenkaan ole vain niitä asioita eikä vain tämä tai mennyt hetki. Elämä virtaa koko ajan eteenpäin. Jos ajatellaan, että ihminen elää vanhuuteen asti, niin matkan varrella ehtii nähdä ja kokea vaikka mitä! Huonoa, hyvää, tasaista, ihanaa.. Niin kauan, kun on elämää, on toivoa! Eli vaikka sinusta juuri nyt tuntuu siltä, että paha olo kestää ikuisesti eikä mikään koskaan muutu, niin haluan välittää sinulle toivoa siitä, että asiat ja olosi voivat todellakin kääntyä paremmaksi! Täällä Nuortennetissäkin moni nuori kertoo, kuinka joskus on ollut tosi toivoton ja paha olo, mutta sitten, monesti apua hakemalla, asiat ovat kääntyneet parempaan päin. Näin voi käydä sinullekin.

Onko kiusaamiseen yritetty puuttua koulussa? Jaksaisitko vielä kertoa siitä ja pahasta olostasi koulun aikuiselle? Heillä on velvollisuus tehdä kaikkensa kiusaamisen lopettamiseksi ja sinun tukemiseksi. Entä vanhemmat, ovatko he tietoisia koulukiusaamisesta?

Olet perheellesi äärimmäisen tärkeä ja rakas. He haluaisivat aivan varmasti tehdä kaikkensa auttaakseen sinua voimaan paremmin. Koetko, että voisit puhua vanhemmillesi rehellisesti siitä, mitä tällä hetkellä tunnet ja ajattelet?

Myös me täällä Nuortennetissä välitämme ja haluamme tarjota sinulle tukea! Voit aina kirjoittaa tänne ja kannustan sinua myös soittamaan Lasten ja nuorten puhelimeen, jossa saat jutella nimettömänä sinua kuuntelevan aikuisen kanssa. Numerosi ei näy ja puhelu on maksuton.

Olet mielettömän arvokas ja hyvä omana itsenäsi! Vaikka kiusaajasi sanovat mitä tahansa ja kohtelevat sinua huonosti, se kaikki on vain ja ainoastaan riippuvaista heistä, ei sinusta. Ilkeät sanat ja huono kohtelu eivät kerro sinusta tai sinun arvostasi, vaan heistä ja heidän typeryydestään ja/tai pahasta olostaan, jota purkavat sinuun.

Jaksamista ja lämpöä sinulle! Uskalla puhua ihmisille, jotka haluavat ja voivat auttaa ja tukea sinua!

Nimetön

Itsekin olen ollut kiusattu ja olen ajatellut itsemurhaa. Olen jopa menettänyt serkkuni. Se sattui tosi paljon ja se rohkaisi elämään, kun näki miten surullisia muut olivat. En halua että he kokevat mitään sen kaltaista uudestaan, joka on antanut minulle syyn pysyä tässä maailmassa.
Sinun pitää ymmärtää, että on aina joku joka surisi kuolemaasi ja se on hyvä syy elää.

Vastaa aiheeseen: en jaksa enään

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top