Siirry sisältöön
En

Okei miten tän nyt alotan eli mun jalat tulee hirveen kipeiksi kävellessä tää on kestänyt jo useeman vuoden eli joo oon käyny lääkärissä useampaan otteeseen tämän takia mutta viimeksikin sain vaan vastauksen ”johtuu sun painosta” no joo voi johtuu mut kun mun paino ei laske oikeen millään ja se jos kävelen tai juoksen jotenkin lujaa nii mun jalkoi alkaa sattuu vaan nopeampaa eli jos mun pitää kävellä Jokin vähän pidempi matka niin mun pitää sit kävellä aika hiljaa eli esim koulussa en sillä vauhdilla pysy mun kavereiden perässä eli sit jään yksin kävelemään musta myös tuntuu et kukaan ei oikeen ota tosissaan sitä et mua oikeesti sattuu se kävely mut mä en vaan enään keksi mitä täs pitäis tehä kun mulla vaan loppuu motivaatio ihan kaikeen ja vielä kun mulla ei oikeen vapaa ajalla oo ketään kaveria nii

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos viestistäsi. Uskon, että harmittaa tuollainen monta vuotta kestänyt vaiva, joka hankaloittaa myös kavereiden kanssa oleilua. Ymmärrän, että turhauttaa, jos lääkäritkään eivät ole keksineet, mikä jaloissasi on. Joskus näissä asioissa täytyy olla hurjan sinnikäs ja käydä useilla eri lääkäreillä ennen kun joku osaa auttaa. Oletko käynyt myös kouluterkkarilla kertomassa vaivastasi? Jos sinun pitää kävellä pidempi matka esim. vapaa-ajallasi, niin onko sinulla polkupyörä käytössäsi? Onko sillä kulkeminen helpompaa?

On harmillista, etteivät ystävät odota sinua, vaan kävelevät niin kovaa, ettet pysy perässä. Tietäväthän he, että jalkoihisi sattuu? Useimmat ihmiset ovat empaattisia, joten voisivatkohan he kävellä hitaampaa, jos sanot, että on mälsää kävellä yksin, kun et jalkojesi vuoksi pysty kävelemään heidän kanssaan samaa vauhtia? Ehkä oletkin näin sanonut, mutta toivottavasti he seuraavalla kerralla ymmärtävät tilanteen sinunkin kannaltasi. Toivon kovasti, että he ajattelisivat sinua tässä asiassa ja sitä, ettei tunnu hyvältä jäädä aina kavereista jälkeen.

Oli kurja lukea siitä, ettei sinulla ole vapaa-ajalla seuraa. Voi olla tylsää viettää vapaa-aikaa aina yksin. Tiedätkö, olisiko joku samalla tai rinnakkaisluokalla oleva myös yksin ja kaipaisi seuraa? Voisitko pyytää joskus jotakuta tekemään kanssasi jotain illalla vai onko kaikilla aina muuta tekemistä? Kannattaa myös seurata somessa oman kunnan nuorisotoimea tai seurakunnan nuorisotyötä. Heillä on yleensä paljon erilaisia tapahtumia, joihin voi mennä kuka vain. Jos sinua jännittää mennä yksin, voit laittaa etukäteen työntekijälle viestiä, että haluaisit tulla, mutta et tunne sieltä ketään ja tuleminen siksi jännittää. He ovat kyllä ammattilaisia ja voivat olla seuranasi.

Tai onko sinulla mitään kiinnostuksen kohdetta, jolla olisi netissä oma yhteisö? Sellaisista paikoista monet ovat saaneet seuraa myös live-elämään. Tai ehkä voisi olla jotain kesäleirejä, jotka sinua kiinnostaa? Esimerkiksi Luontoliitolla tai paikallisella taideseuralla voi olla leirejä tai muuta kesätoimintaa joitain mainitakseni. Myös oman paikkakunnan nettisivujen tapahtumakalenteria kannattaa katsoa sillä silmällä, mitä kivoja tapahtumia on tulossa. Ehkä sellaiseen voisi pyytää jotakuta mukaan?

Voi olla, että nämä vinkit menevät ihan metsään, kun en tunne sinua. Jos haluat, voit aina soittaa meille numeroon 116 111 tai tulla chattiin juttelemaan, niin voimme paremmin miettiä sitä, mitä tekemistä keksisimme sinulle vapaa-ajalle, ettet joutuisi olemaan yksin. Yhteydessä voi toki olla mistä tahansa muustakin asiasta tai jos on tylsää ja kaipaa juttuseuraa. Kaikki palvelumme ovat maksuttomia ja anonyymejä ja olemme auki vuoden jokaisena päivänä, myös kesällä!

Kaikkea hyvää sinulle, toivottavasti jalkojesi kipuun löytyy joku syy. Tsemppiä siihen!

Lämpöisin terveisin
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: En keksi enään mitä täs pitäis tehä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top