Siirry sisältöön
liikaa!!!

Niin mun isoveli on tosi väkivaltanen eikä se ite ymmärrä sitä oon kertonu jo vanhemmille monta kertaa mut ne ei ota sitä tosissaan ja isoveljeni on murkkuikäne et voisko johtuu siitä ei varmas ehkä se löy mulle ains puukäsiä selkiä yms. ja sit se tökkii mahaa ja muualle arkoihin paikkoihin mitä tehdä!!?? PS: en rupee selittää et mikä on pukäsi toivottavasti tiedäte mikä se on.

liikaa!!!

Pahottelen kirjotus virheitä tuli paljon koitan kertoo tän uudestaa siis isoveljeni on tosi väkivaltanen eikä se ymmärrä ite sitä ja oon kertonu vanhemmille monta kertaa siitä mut ne ei ota sitä tosissaan onko tää normaalia murkku ikäsillä ja sille on ehtiny tulla pakkomielle mun kiusaamiseen oon harkinnu auttavaa puhelinta mut onko nuita vaihto ehtoja??

MLL Ylläpito

Hei,

veljesi ei todellakaan saisi käyttäytyä väkivaltaisesti sinua kohtaan. Murrosikä ei selitä väkivaltaista käyttäytymistä eikä oikeuta siihen. Sinulla on oikeus olla rauhassa ja turvassa kotonasi, ilman väkivaltaa.

Oletko sinä tai ovatko vanhempasi jutelleet veljesi kanssa siitä, miten hän satuttaa sinua ja kuinka pahalta se tuntuu? Jos vanhempasi eivät puutu asiaan ja veljesi jatkaa väkivaltaista käyttäytymistään, niin voisitko käydä juttelemassa asiasta koulukuraattorin kanssa? Koulukuraattori voi halutessasi olla yhteydessä vanhempiisi, jolloin he ehkä tajuaisivat tilanteen vakavuuden.

Voit soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen ilmaiseksi numeroon 116 111. Puhelin päivystää vielä 1.1. saakka klo 14-17 ja 2.1. lähtien normaalisti arkisin klo 14-20 ja la-su klo 17-20. Voit myös kirjoittaa Lasten ja nuorten nettiin, josta saat aikuisen vastauksen.

liikaa!!!

Kyll olemme keskustelleet sillain mutta siis ei silee mua satuta sairaalaa tai muualle pitäis mennä paitsi kerran sain melkein aivo tärähdyksen enkä uskalla mennä kuraattorin puheille. Se pelaa star wars battle frient sota peliä et se voi vai kuttaa siihen ollaan mökil mummini kans juteltu ihan isoveljeni kaa siit mut se ei lopeta ja kun koitan vältellä sitä niin sitten se kiusaa vielenemmän sse ei pysty oleen kiusaamatta ja jos oon väkivaltane sille saan heti rangaistuksen. :-[

MLL Ylläpito

Kaikenlainen väkivalta on väärin. Suosittelen sinua juttelemaan vielä vaikka uudelleen mummisi kanssa ja kerro, miten paljon asia vaivaa sinua. Ehkä mummisi voi puhua vanhemmillesi. Jos veljesi ärsyttää sinua ja/tai on väkivaltainen, kannattaa poistua tilanteesta ja kertoa heti vanhemmille.

Toivottavasti asia selviää!

liikaa!!!

Kiitos!! en ollu mummolassa mutta soitin mummolleni ja hän kertoi vanhemmilleni isoveli sai pienen rangaistuksen ja toivon että hän ei enään kiusaa minua.

Vastaa aiheeseen: en kestä enää!!

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top