Siirry sisältöön
Juu en tiiä

Siis, ku olin jotai 13-16 mua kiusattiin koulus, muistan vaan että mua kiusattiin. En muista millä tavalla, ja muistan ehkä kaks tai kolme tapausta.
Ainoo juttu mikä mulle on jääny on sosiaalinen ahdistus. Ehkä on hyvä etten muista, mut vähän mietityttää.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Olen todella pahoillani, että sinua on kiusattu. Hyvää on se, että se on ilmeisesti nyt jo loppunut. Toivon sydämestäni, että sinulla on nyt hyviä ystäviä, joiden seurassa sinun on hyvä olla.

Voi olla ihan hyväkin, että et muista kaikkea, mitä on tapahtunut. Ei varmasti olisi mukavaa pyöritellä tapahtumia päässään ja kokea niitä sillä tavalla aina vain uudestaan ja uudestaan. Ehkä voi olla hyväkin ajatella, että se mitä tapahtui, kuuluu menneisyyteen. Se ei ollut sinun syysi, vaan heidän, jotka eivät osanneet käyttäytyä kauniisti toisia ihmisiä kohtaan. Toivottavasti he toimivat nykyään toisin.

Sosiaalinen ahdistus ei varmasti ole helppo tai mukava seuralainen. Saatko siihen apua ja tukea? Tiedetäänkö siitä kotonasi niin, että se voidaan ottaa tarvittaessa huomioon? Toivon, että saat siihen ammattilaisilta apua. Uskon, että se helpottaa pikkuhiljaa ja kun saat hyviä kokemuksia ihmisten kanssa olemisesta, se ei enää jännitä tai ahdista sinua.

Haluaisin niin kovasti, että ympärilläsi olisi nyt ihmisiä, jotka osaavat kunnioittaa toisia ihmisiä ja kohtelevat muita kauniisti. Jos näin ei ole, yritä välttää heidän seuraansa ja hakeutua sellaisten ihmisten pariin, joiden kanssa voit olla oma itsesi. Ymmärrän toki, ettei se aina ole mahdollista tai helppoa, mutta tuntematta paremmin tilannettasi, toivon että pystyt näin tekemään.

Jos haluat jutella lisää asiasta, voit milloin tahansa soittaa meille! Lasten ja nuorten puhelin on auki joka päivä (arkisin klo 14-20 ja viikonloppuisin klo 17-20) ja sen numero on 116 111. Täällä Nuortennetissä on chat, jossa voit myös jutella meille. Se on auki joka päivä klo 17-20. Lisäksi meillä on täällä Nuortennetissä nettikirjepalvelu, jos haluat kirjoittaa sinne ja kertoa enemmän tästä asiasta tai sitten jostain ihan muusta.

Toivon sinulle kaikkea hyvää ja että sinulla olisi tällä hetkellä paljon ihania ihmisiä ympärilläsi!

Lämmöllä,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: En muista melkein mitään.

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top