Siirry sisältöön
aku ankka xd

Moi, oon 13v poika.

Oon huolestunu mun kunnosta.
Pari vuotta sitten ennen iskäni ja hänen vaimonsa erottua en ole enään liikkunut paljoa vapaa-ajalla, koska ei ole enään sillein sitä oikeaa kaveria jonka kanssa olla.
Minulla ei ole nytkään kavereita, yksi outo tyyppi koulussa ja paras kaveri, mut se asuu niin ”pitkällä”, noin 2km meilt ja mä en jaksa polkea edes sitä..
Liikka-arvosana oli kutosen lopussa 6.
Mulle on mont asiaa melkein sillee mahotonta, en jaksa punnertaa kunnolla kymmentä enempää, kaikenlainen seiska luokan liikunta on mielestäni kauheata kidutusta. Mutta vastasuhan on helppo tähän: minä hyvä terve lapsi menen ulos ja harjoittelen.
Mutta ei, se ei oo mulle helppoo, ei huvita, ei jaksa, ei tiiä mitä tekee. Oon kaiket päivät tietokoneel, viikonloppuna saatan olla hyvinki 12h tai enemmä..
Mul ei oo harrastust eik mitään..

miten niinku pystys kohentaa kuntoo silleen easysti?
Oon yrittäny monta kertaa patistaa ja ottaa itsestäni niskasta kiinni, mutta sitten keksin jonkun tekosyyn, esim ”ei mun ny tarvii mennä, pelaan vähä aikaa ja sit joo voin mennä..” *pelaan ”vähän” aikaa, kello lähenee jo ruokailu aikaa ja enpä sitten tehnyt*
Ja en niinku tajuu ku meiän koulus on semmosii karkin syöjii, joka päivä suunnilleen, ja silti hyvä kunto..

En kuitenkaan ole mikään ylipainoinen, ehkä plösö ruumiinrakenteeltaan. Painan 63kg ja olen pitkä noin 166,1-166,5.

Eli: miten otan itseeni niskasta kiinni ja alan urheilemaan ja hankin muuta tekemist ku datata 24/7 koneel????

sori pitkä viesti mut oon tosi huono selittää vähä tai sillee, osaaks joku auttaa??

pikaisi vastauksii

Nimetön

Kukaan ei voi kävellä sun puolestasi, joten loppujenlopuksi sinun pitää todellakin vain ottaa itseäsi niskasta kiinni. Poljet sinne kaverillesi. (Ei ole paha matka ollenkaan) Aluksi voi tuntua rankalta, mutta kunto nousee ja sitten jaksat polkea vaikka 10km ihan tosta noin vaan. Tärkeintä on, että löydät mieleistäsi liikuntaa ja tarpeeksi motivaatiota. Motivaationa voi toimia joku syöminen. Päätät vaikka oikein lujasti, että saat syödä suklaalevyn vasta kun olet polkenut vaikkapa neljä kertaa kaverillesi. Motivaatoina voi myös joku muu kiva juttu. Voit myös sanoa perheellesi ja kavereillesi, että patistaisivat sinua liikkumaan. Aloita joku harrastu, ja harrastuspaikkaan kuljet lihasvoimalla mikäli se vain on alle 10 km säätellä kodistasi. Itsekuria todellakin! Se pitää lähteä itsestä päin. Aina ei tarvitse olla kivaa ja helppoa, joskus voi myös sinnitellä. Siitä oppii nauttimaan. Kannattaa kokeilla sitä tunnetta kun on rullaluistellut tai uinut niin kauan että käveleminen tuntuu ihan oudolta tai juossut niin kovaa että maisemat ovat vain vilisseet silmissä ja on lentänyt tuulen halki ja lopulta saa läsähtää ihan lopussa makaamaan ja huohottaa onnellisena. Ja vielä pienenä motivaattorina että juuri murrosiässä pojilla kasvaa lihakset eniten. Eli jos et halua jäädä kukkakepiksi tai plösöksi, niin nyt on kaikkein paras aika tehdä asialle jotain. Ja nyt, kun olet istunut siinä niin kauan lukiessasi tätä, niin nouseppa tuoliltasi ja tee vaikka heti näin ensi alkuun muutama hyppy taukojumpaksi.

aku ankka xd

joo, kyl se pitäs.. ei oo kyl tarpeeks motivaatiota, ei yhtää kiinnosta liikkuminen..
kyl mun on pakko ottaa niskasta kiinni .

mamman neuvot

Ei muuta kuin rohkeasti kokeilemaan kaikkea hullua, mitä tulee mieleen.
Itse ehdottaisin vaikka skeittausta, jos löytyy joku asfalttipläntti lähistöltä. Seurailin äsken koiraa lenkittäessä nuoria, jotka skeittaili, ja siinä sai kyllä kaikki lihakset, tasapaino sekä koordinaatio tosi paljon harjoitusta.
Ja jos ei sellaista löydy niin parkouri ei kiipeily kaikkien mahdollisten esteiden yli on hyvä liikuntamuoto. Sitä voi harrastaa missä vain – kiipeä vaikka aluksi sen sohvan yli. Ja yksinkin voi harrastaa. Kavereita kannattaa kyllä ottaa kaikkeen mukaan eli hinaa se outo kaverisikin mukaan.
Kätköilykin pistää liikkumaan. Piilotatte aluksi vaikka keskenänne tavaroita …polttaa, polttaa.
Ja jos laiskottaa, voi lähteä uimahalliin kellumaan – siinäkin lihakset saa harjoitusta vaikka pelkästään hyppisi laidalta altaaseen ja kiipeäsi takas. Ja tuleehan siinä uitua aina laidalle. Ja saunassa on hyvä parantaa maailmaa.
Ei muuta kuin ihan mitä vain liikuntaa – kaikki on hyväksi – vaikkapa se koiran lenkityskin.

aku ankka xd

mmmm.. tuosta löytyi hyviä vinkkejä!!
jotenki en vaa uskalla mennä uimahalliin yksin (tai edes kamun kanssa), koska pelkään et jotkut kiusaa ;/

kai sitä uintia vois kokeilla!
onks jollai viel lisää vinkkei??

On on

Mitä jos alkaisit juosta? Siis vähä vähältä. Ensin viitisen minuutti ja siitä sitten aina vaan ennemmän. Kyllä se siitä. Ja lisäks jos kävelet sinne kaverilles etkä pyöräile saan paljon enemmän liikuntaa :) Tsemppiä sulle

96

Oikea ongelma ei varmaan ole liikunnan vähyys, vaan se että et ole juurikaan kavereidesi kanssa.

Jos joku ei voi olla, kysy joltain toiselta voiko se olla tänään. Kaverin kanssa voi tehdä mitä, monet kavereistani herkuttelevat jne mutta vastapainoksi pelaavat sählyä ja futista yms muiden kavereittensa kanssa niin että pysyvät laihoina.

Jos mä oisin sä, menisin pelaan varmaan futista kavereiden kanssa lähimmälle kentälle =) se ettet ole ”priimus” liikunnassa ei haittaa ketään eikä mitään.

Vastaa aiheeseen: En ny tiiä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top