Siirry sisältöön
m

Mä oon riittämätön. En oo minkää arvonen. Oon vaa yks kaikkien vihaama lapsellinen läski, jonka naamassa on finnejä ja epäsymmetriaa enemmän ku missää muussa. Oon täysin olematon ja kukaan ei Tuu välittään musta ikinä. Mä haluaisin vaan kuolla pois.

Miks mä en voi olla kaunis ja kiva kuten kaikki muutkin? Yritän aina enemmän ku mitä pystyn, enkä silti onnistu. Voinko vaan kuolla?

MLL Ylläpito

Hei,

kirjoititpa painavasti ja vähättelevästi itsestäsi. Selvästi sinua on harmittanut, kun kirjoitit noin ja varmaankin sinulla on ollut kurja olo jo pitempään?

Sinä et ole arvoton tai olematon. Ja riität sellaisena, kuin olet, tähän maailmaan. En myöskään haluaisi uskoa, että kukaan ei välittäisi sinusta ja itse asiassa ei se ole tottakaan, koska täällä ainakin välitetään sinusta ja tuntuu kurjalta ajatella, että sinulla on noin synkkiä ajatuksia itsestäsi. Mutta vaikka kumosin edellä nuo väittämäsi itsestäsi, niin sillä ei varmaan ole yhtä paljon merkitystä, kuin sillä, mitä ajattelet itsestäsi. Nimittäin kaikista olennaisinta olisi, että sisäistäisit sen, että olet arvokas ja hyvä, ET vihattava tai mitäänsanomaton. Miten sitten saataisiin sinut tuntemaan ja näkemään oma arvosi ja se, että elämä on elämisen arvoista, vaikka aina ei tuntuisikaan niin hyvältä tai olisi täysin tyytyväinen peilikuvaansa?

Totta kai muiden sanat ja suhtautuminen itseen merkitsevät ja niiltä on vaikea sulkea korvia ja silmiä. Oletko sinä kuullut ilkeitä sanoja tai tullut kohdelluksi väärin muiden taholta? Ovatko ne saaneet sinut ajattelemaan, että olisit noita kirjoittamiasi negatiivisia asioita? Voisitko ajatella ja oikeastaan päättää, että et halua antaa muille valtaa määritellä kuka ja millainen olet? Koska eivät he tiedä ja näkevät sinut vain omasta näkökulmastaan ja ikään kuin omien henkilökohtaisten lasiensa läpi. Ja päättää myös, että haluat alkaa nähdä itsesi hyvässä valossa ja keskittämään huomiosi hyviin asioihin? Joita sinussa on paljon! Voisitko yrittää alkaa tietoisesti ajattelemaan päivittäin omia hyviä puoliasi ja tekojasi ja vaikka kirjaamaan niitä ylös? Kun alkaisit näkemään ja tiedostamaan niitä hienoja puolia, joita sinussa on, niin jos joku ihminen sanoo sinulle ilkeästi tai suhtautuu sinun törpösti, niin voisit muistuttaa itseäsi siitä, että Sinäpä tiedät, miten hyvä ja mitä kaikkea hyvää sinussa on ja tuo toinen ihminen suhtautuu sinuun omien, sinusta riippumattomien, syidensä vuoksi tyhmästi. Eli se toisen huono suhtautuminen tai negatiivinen kommentti ei kerrokaan 100% sinusta eikä määritä sitä, kuka ja millainen olet.

Sinun elämäsi on ainutlaatuinen ja arvokkain! Sen vuoksi olisi tärkeää, jos pystyisit juttelemaan jollekin tunteistasi ja synkistä ajatuksista. Esimerkiksi kaverille, vanhemmille, toiselle aikuiselle tai vaikka Nuortennetin chatissa tai MLL:n Lasten ja nuorten puhelimessa. Mieti, josko rohkaistuisit avautumaan jollekin toiselle ihmiselle joko lähellä tai sitten esim. puhelimen tai netin välityksellä. Kirjoittaminen omista tunteista ja ajatuksista usein auttaa, joten sekin on yksi keino purkaa tunteita, jota kannustan kokeilemaan. Kirjoituksia voi halutessaan käyttää apuna keskustelun avaamiseksi aikuisen kanssa.

Halauksia ja positiivisia ajatuksia sinulle Sinusta!

Vastaa aiheeseen: En ole mitään

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top