Siirry sisältöön
Joku

Mul on ollu tosi paska olo viimeisen vuoden mut nyt ku loma Alko kaikki on vaa menny huonommaks ja en pysty enää itkee yleensä itkemisest mul tulee parempi olo mut en enää vaa pysty itkee päivisin mä kyl en haluu itkee mut mua itkettää ihan koko ajan mut en vaa pysty en jaksa tätä paskaa enää.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

No onpa kurja kuulla, että sinulla on ollut huono olo jo vuoden. Se on pitkä aika voida huonosti. Itku helpottaa tosiaan usein oloa ja se, että sinua itkettää edelleen koko ajan, kertoo siitä, että jotain pitäisi nyt tehdä.

Tietääkö kukaan, että voit noin huonosti? Kuulostaa siltä, että tilanne ei parane itsestään, vaan sille täytyy nyt tehdä jotain. Millaisia aikuisia sinulla on ympärilläsi? Voisiko jollekin heistä sanoa, että sinua itkettää ihan koko ajan? Olisiko vanhempasi, tätisi, kummisi tai isovanhempasi sellainen, jolle asiasta voisi sanoa?

Koulujen aikana apua saa koulun ammattilaisilta eli terkkarilta, psykologilta, kuraattorilta, psyykkarilta tai kouluvalmentajalta sen mukaan keitä kaikkia omassa koulussasi tai oppilaitoksessasi on. Joku heistä saattaa olla nytkin töissä, vaikka onkin kesä. Saitteko koulusta tähän liittyvää viestiä ennen lomien alkua?

Kesälläkin on apua saatavilla, mutta paikat vaihtelevat paikkakunnittain. Yksi varma keino on soittaa paikkakuntasi terveyskeskuksen ajanvaraukseen ja sanoa, että sinua itkettää koko ajan. He tietävät siellä, minkälaisia palveluita nuorille kesäaikana on. Tai ehkä paikkakunnallasi on Ohjaamo? Sinne on koottu erilaisia nuorten palveluita. Myös nuorisotaloilla on henkilökuntaa, joka osaa auttaa sinua.

Jos haluat, voimme etsiä mahdollista apua yhdessä, jos soitat meille Lasten ja nuorten puhelimeen. Numeromme on 116 111 ja meille voi soittaa vuoden ympäri ihan ilmaiseksi ja anonyymisti. Voisimme yhdessä miettiä, mistä saisit apua, jotta alkaisit taas voimaan paremmin.

Sinä selviät tästä kyllä, kunhan saat apua. Usko siihen. On tosi tärkeä taito pitää huolta omasta hyvinvoinnistaan ja pyytää apua silloin, kun voi huonosti – on hankaluudet sitten psyykkisiä tai fyysisiä.

Pidäthän huolta itsestäsi, olet tärkeä!

Halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: En pysty itkee

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top