Siirry sisältöön
ahdistaa

Olen kärsinyt iät ja ajat kaksuuntasesta ja olo on välillä ihan perseellään kaksuutaseen on nyt lääkitys ja se parantaa vähän oloa mutta masennus kausina saan pahoja paniikki kohtauksia ja ahistaa välillä ihan törkeesti ja haluisin jotain rauhottavia koska en kestä oloa… Usein alan ryyppäämään tai vetämään jotain huumeita olon parantamiseksi..
Käyn päihdeneuvojalla alkoholi ongelman takia (olen ollut 5 viikkpoa täysin raitis!) mutta haluisin psykologille koska minun ongelmat johtuu mielialasta eikä päihteistä.. vaikka päihdeneuvoja muuta väittääkin. en siis pääse psykologille enkä saa lääkkeitä ahistukseen ja paniikki kohtauskiin koska päihdeneuvoja luulee minun haluavan pillereitä viihde käyttöön, mikä ei ole totta. olen puhunut lääkärille, terkkarille kuraattorille ja jopa soittanut psykologille mutta mikään ei auta mitä voisin vielä tehdä!?

MLL Ylläpito

Hei,

onpa ikävän kuuloista, ettet ole saanut apua mielialaasi. Ilmeisesti sinulla on kontakti lääkärille, jos sinulle on määrätty lääkitys kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön. Miten lääkäri on suhtautunut siihen, että haluaisit apua päihteidenkäytön lisäksi nimenomaan ahdistukseen, masennukseen ja paniikkikohtauksiin?

En tokikaan ole lääkäri, mutta ajattelen, että olisi hirmuisen tärkeää, että saisit apua juuri noihin mielenterveyteen liittyviin asioihin, joilla usein on vaikutusta tai ovat syy päihteiden käyttöön. Kuten itsekin kirjoitat – alat usein käyttämään päihteitä, koska et kestä pahaa oloa. Olet varmaan sanonut ja kuvaillutkin tätä jo lääkärille ja muille ammattilaisille, mutta voisitko vielä kertoa uudestaan ja painottaa sitä, että paha olo saa sinulle sen tunteen, että tekee mieli hakea helpotusta huonoista jutuista (=päihteistä)? Jos nykyinen lääkäri tai muut lähestymäsi ammattilaiset eivät auta sinua, niin voisitko varata ajan toiselle lääkärille?

En tiedä minkä ikäinen olet, mutta jos olet vielä alaikäinen, niin voisivatko vanhempasi auttaa sinua saamaan kaipaamaasi apua? Joillakin paikkakunnilla on mahdollista saada myös muunlaista tukea ja tietoa kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön, jos terapiaa ei ole mahdollista saada. Näiden selvittämiseen voisit saada apua joltain ammattilaiselta ja/tai vanhemmiltasi.

Olet päässyt jo todella hyvään alkuun päihteistä eroon pääsemiseksi, saat olla ylpeä itsestäsi! Jaksa vielä yrittää vaatia apua mielialaasi, jotta pysyt aloittamallasi hyvällä tiellä!

Jos sinulla on tai tulee akuutti tarve puhua, niin voit soittaa Suomen Mielenterveysseuran kriisipuhelimeen 01019 5202 tai Lasten ja nuorten puhelimeen 116 111. Molemmissa palveluissa voit puhua nimettömänä ja luottamuksella.

Vastaa aiheeseen: en saa lääkkeitä olooni

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top