Siirry sisältöön
Minää

Hei! Elikkäs, mä en saa syötyä kunnolla, muutakun kerran päivässä jotain leipää. Kyllä meillä on ruokaa jonkun verran mutta kaikki on ihan sika vanhaa ruokaa, josta mulle tulee huono olo. Joudun joka päivä menemään mun bestikselle syömään, kun äiti ei yhtään katto mitä syön. Se vaan on nukkumassa, tai kattoo tv:tä. Kun kysyn onko meillä tuoretta ruokaa, mutta vastaus on aina sama. Jos haluun syödä, mun pitää syödä pahaa ja pilaantunutta ruokaa. Mitä teen? Mulle on tulossa syömishäiriö, jos en saa syötyä. Mun bestiksen äiti vei mut lääkärinki, ku en syö. Pelkään että kaikki ruoka mitä mulle tarjotaan, on pilaantunutta. Lääkäri sano, et mun äidin pitää soittaa lasten lääkärille, koska se epäili mulla anoreksiaa. Äidin piti soittaa pari viikkoa sitte, mut ei se halua soittaa.

MLL Ylläpito

Heippa,

olisiko sinun mahdollista puhua asiasta esimerkiksi isällesi tai jollekin muulle perheenjäsenelle/sukulaiselle (mummi, täti, setä..)? Kuulostaa huolestuttavalta, jos et saa riittävästi ravintoa ja kukaan ei kotona huolehdi siitä, että saisit tuoretta ja pilaantumatonta ruokaa. Voi olla, että äitisikin tarvitsee apua, jotta jaksaa huolehtia sinusta.

Onpa hienoa, että olet voinut puhua asiasta kaverillesi ja kaverisi äidille. Kannustan sinua tukeutumaan heihin myös jatkossa, mutta jotain konkreettista muutosta kotitilanteeseen pitäisi tulla.

Koulun jatkuessa voit mennä juttelemaan myös kouluterveydenhoitajalle asiasta. Hän haluaa ja voi auttaa sinua. Sinun hyvinvointisi on tärkeintä ja onkin hienoa, että itsekin siitä huolehdit! Puhu asiasta rohkeasti jollekin aikuiselle, joka voisi olla vaikka yhteydessä äitiisi tai muuten saada tilanteeseen muutosta.

Tsemppiä sinulle!

Vastaa aiheeseen: En saa syötyä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top