Siirry sisältöön
Juu u

Okei eli en siis syö ku [osa tekstistä poistettu] eli emt, no mut siis oon muutenko tosi laiha ja oon oksennellu parin kuukauden välein vaa kerran et🤷 oon siis tyttö, mut kuitenki oon 6.lk 010 ja no sanotaanko et [paino ja pituus poistettu] ni onkse alipaino?

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos viestistäsi. Hyvä että kirjoitit aiheesta. Riittävän ravinnon saaminen on tärkeää ja on hienoa, että kiinnität terveyteesi huomiota. Onkohan tuo ruokailutottumuksesi oma valintasi vai ovatko olosuhteet kotonasi sellaiset, että ruokailusi on kuvaamasi kaltaista? Mitä perheesi aikuiset asiasta sanovat? Entä mitä ajattelet itse tuosta asiasta?

Koska olet vielä lapsi ja tulet kasvamaan vielä hyvin paljon ennen kun olet aikuinen, tarvitset paljon energiaa ja erilaisia rakennusaineita. Kasvamisen lisäksi tarvitset ravintoa myös jokapäiväisiin puuhiin ja normaaleihin elintoimintoihin. Erilaiset puutostilat voivat aiheuttaa kurjiakin ongelmia. Toivon siis, että söisit suositusten mukaisesti aamupalan, kunnollisen lounaan, terveellisen välipalan, hyvän päivällisen ja vielä jotain ennen nukkumaan menoa. Näin pysyt terveenä ja voit hyvin.

Kehoosi en osaa ottaa kantaa, sillä en ole ammattilainen enkä tiedä taustaasi. Jokaisella meistä on omanlaisensa keho ja se voi olla pienempi tai isompi ja silti täydellinen ja toimiva.

Suosittelen lämpimästi, että kysyisit nuo samat kysymykset koulusi terveydenhoitajalta. Hän näkee koneeltaan kasvukäyräsi ja tietää, minkälainen paino ja energiansaanti on sinulle hyvä ja sopiva. Tärkeintä on, että voit hyvin, kasvat omanlaista vauhtiasi, olet pirteä ja terve ilman minkäänlaisia puutostiloja. Kun elimistösi voi hyvin, voit elää hyvää ja tavallista lapsen elämää.

Luuletko siis, että voisit käydä kysymässä nuo kysymyksesi terkkariltasi? Siten saisit niihin vastauksen ja voisitte yhdessä miettiä, miten pysyisit jatkossakin terveenä.

Toivon, että voit hyvin ja että alkaneesta vuodesta tulee sinulle kaikin puolin hyvä!

Lämmöllä
Lasten- ja nuortenpuhelimen ja chatin päivystäjä

Negro

lopeta se tupakan poltto

Vastaa aiheeseen: En syö kunnol missään

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top