Siirry sisältöön
Tyhjä

Sis oon 13v tyttö Lapista ja mua on satutettu niin monesti että en osaa edes laskea. Mulla siis todettiin viime jouluna keskivaikea masennus mutta jätin ipc hoidot kesken. Mun on niin paha olla tuijotan vaan kellon sekunteja ja minuutin kohdalla ajattelen että taas on tullut tuhlattua minuutti elämästä. Käyn kuraattorilla mutta on niin vaikee olla rehellinen siellä. Olin 2kk kuivilla sh mut nyt se alko taas viimeisen viikon aikana olo on tuntunut tyhjemmältä ja pahemmalta päivä päivältä tuntuu että tukehdun kohta tähän kaikkeen.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Olen ensinnäkin todella pahoillani, että sinua on satutettu ja vielä useaan kertaan. Näin ei olisi saanut tapahtua. Ei ihme, että voit huonosti.

Olen kuitenkin iloinen, että olet pystynyt kertomaan pahasta olostasi jollekin aikuiselle ja se on otettu todesta: olet saanut diagnoosin ja apua masennukseen. Tosi hyvä juttu!

Harmillista, että ipc-hoito jäi kesken, sillä sillä on saatu aikaan hyviä tuloksia. Nyt olosi onkin huonontunut, mistä kertoo tuo, että olet ajautunut satuttamaan itseäsi. On kuitenkin tosi hyvä, että käyt kuraattorilla. Ymmärrän, että puhuminen hankalista asioista on vaikeaa. Toivoisin sydämestäni, että uskaltaisit kertoa siellä rehellisesti, kuinka voit. Ehkä voisit jatkaa tuota ipc-hoitoa vielä? Jos asioiden ääneen sanominen on vaikeaa, niin voisitko kirjoittaa kuraattorille? Hän kyllä tietää, että vaikeista asioista puhuminen voi olla joskus ylitsepääsemättömän vaikeaa ja varmaan ilahtuisi, jos pystyisit viestissä kertomaan, kuinka oikeasti voit.

Jos kaipaat treeniä puhumiseen, olemme täällä sinua varten! Numeromme on 116 111, jos haluat soittaa. Jos taas haluat mieluummin kirjoittaa, niin chattimme on auki joka ilta klo 17-20 ja nettikirjepalveluumme voi kirjoittaa ympäri vuorokauden. Molemmat nettipalvelut löydät täältä Nuortennetistä. Kaikki palvelumme ovat täysin maksuttomia ja anonyymejä.

Toivon sinulle paljon voimia itsestäsi huolehtimiseen. Uskon, että kun vain otat apua vastaan, niin alat kyllä ennen pitkää voimaan paremmin.

Halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: En tiedä enää kuka olen

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top