Siirry sisältöön
Masennusta sairastava…. ._.

[osa tekstistä poistettu]… mua masentaa kaikki… en piristy enää mistään muusta kun pesäpallosta… poikaystäväni on huolissani minusta… mutta en vaan enää tiedä mitä tehdä… koulussa olen iloinen mutta olen sisältä täysin rikki.

MLL Ylläpito

Hei,

onko masentunut mielialasi jatkunut jo pitkään? Tuo itsesi satuttaminen on vakava asia. Siihen huonoon tapaan jää helposti koukkuun, vaikka loppujen lopuksi se ei paranna eikä poista huonoa oloa ja jälkikäteen arvetkin saattavat harmittaa paljon.

Se, että sinulla on rakas harrastus, josta tulet hyvälle mielelle, on tosi hieno ja tärkeä asia! Samoin välittävä poikaystävä. Mitä muita positiivisia asioita elämässäsi on?

Onko sinulla ketään sellaista aikuista lähipiirissäsi, kenelle voisit kertoa masentuneesta olosta ja siitä, miten olet vahingoittanut itseäsi? Koulussa esimerkiksi terveydenhoitaja on luotettava aikuinen, jonka kanssa voi mennä juttelemaan tällaisista asioista. Terveydenhoitaja on vaitiolovelvollinen ja hän on koulussa juuri sinua ja kaikkia oppilaita varten. Voisiko ehkä poikaystäväsi tulla tueksesi? Olisi tärkeää, että saisit aikuisen apua.

Voit myös kirjoittaa kirjeen Lasten ja nuorten netin kirjepalveluun ja kertoa enemmän itsestäsi, tämän hetkisestä tilanteesta ja ihan mistä vaan. Palvelu on luotettava ja saat aikuisen vastauksen kirjeeseesi.

Vastaa aiheeseen: en tiedä enää mitä tehdä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top