Siirry sisältöön
eristäytynyt

otsikon mukasesti :/
Mulla on välillä aikoja jollon mun on paha olla. Mua masentaa, on voimaton olo, paniikkikohtauksia tulee kokoajan ja on hirvee itseinho. En pidä ittessäni mistään: kasvoista, kropasta, luonteesta tai ees äänestä. Joskus oon ihan OK sujut itteni kans.
Oon yrittäny joskus itkun partaalla kertoo tästä mun vanhemmille. Se on kuitenkin vaikeeta koska aina ”mikä sulla on, mistä se on tullu?” mä en tiedä!! Mun pitäis olla vaan kiitollinen mun tän hetkisestä elämästä. Mulla on paljon kavereita (vaikka ne ei tunnukkaan kavereilta mulle, mut ulkopuolisen silmästä), saan harrastaa kallista harrastusta, meillä on hieno talo ja vaatteet yms ja ihana perhe. Asioita joista jotkut haaveilee. Mut ehkä mä oon lellitty kiittämätön penska, koska mä en koe olevani onnellinen. Se ei näy aina ulospäin. Arvosanat mulla on 9-10 & mä oon sosiaalinen ja tosi pirteen ja ilosen olonen aina muitten seurassa. Mun vanhemmat on huomannu mun oudon käytöksen vaan siinä et joskus(aika useinki)sanon jotain ”mul on maha tosi kipee, taian jäädä tänään kotiin”. En oo mikään hyvä valehtelemaan enkä mä siitä tykkää, mut joskus semmonen voimattomuus ja ahdistunu olo valtaa vaan mut enkä saa ees nukutuks. Mun kaverit joskus kyselee mun poissaoloista, mut ylensä ne jättää vaan asian sikseen. Myöski joskus ne ihmettelee ”kuinka vähän mä syön”. Mulla ei vaan joskus oo yhtään ruokahalua vaik nälkä ois hirvee.

Hirveetä valitustahan tästä tuli, mut haluisin vaan jotain vihjeitä mikä mulla vois olla… Oon energinen mut samaan aikaan voimaton ja surullinen? Voisko tää olla vaa normaalia ja liittyy jotenki kehitykseen ja murrosikään?

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

kiitos viestistäsi ja pahoittelut, että olet joutunut odottamaan vastausta näin kauan!

Olet viestissäsi hienosti jo pohtinut tilannettasi ja ymmärrän, että voi turhauttaa, kun ei tiedä mistä masentunut ja voimaton olo johtuu. Kerroit, että teillä kotona on asiat hyvin ja pärjäät koulussa ihan todella hienosti. Ihana kuulla, että nämä asiat ovat kunnossa, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö sinulla voisi olla pahaolo. Pohditkin, että voiko nämä tunteet liittyä murrosikään ja vastaus on, että kyllä voivat. Murrosiässä omat tunteet voivat vaihdella laidasta laitaan ja välillä olo voi olla masentunutkin ilman mitään erityistä syytä. Toki, jos masentunut olo jatkuisi pidempään, niin sitten siitä olisi hyvä jutella kouluterkkarin kanssa.

Se mitä viestissäsi kerroit vaikuttaisi kuitenkin enemmän liittyvän murrosiän tuomiin muutoksiin. Murrosikään liittyvistä muutoksista voit käydä lukemassa lisää täältä: https://www.nuortennetti.fi/mieli-ja-keho/murrosika/

Mukavaa kesän odotusta toivottaa
Lasten ja nuorten puhelimen päivystäjä

Vastaa aiheeseen: en tiedä mikä mua vaivaa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top